Αυτή θα μπορούσε να είναι η επόμενη Porsche 718

Αυτή θα μπορούσε να είναι η επόμενη Porsche 718

Η ενδεχόμενη στροφή στην ηλεκτροκίνηση που συζητείται έντονα για την επόμενη γενιάς της Porsche 718 είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μια άκρως ενδιαφέρουσα αισθητική υλοποίηση.

718-cayman-rendered45654
Η υιοθέτηση της νέας γενιάς τετρακύλινδρων κινητήρων στη βάση των Porsche 718 Cayman και Boxster φαίνεται πως δεν έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης από το κοινό της εταιρίας καθώς οι πωλήσεις δεν είναι αντίστοιχες των προσδοκιών που υπήρχαν. Πάντως η Porsche δεν έχει διακόψει την παράδοση των δύο μοντέλων της με τους εξακύλινδρους κινητήρες οι οποίοι τροφοδοτούν τις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις GT4 και Spyder.

Πάντως οι θερμικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης φαίνεται πως θα συνοδεύουν την σειρά 718 μέχρι το τέλος της σημερινής γενιάς καθώς οι πιο βάσιμες φήμες έως τώρα μιλούν για εξηλεκτρισμό της επόμενης γενιάς. Βέβαια έως τότε αναμένεται να έχουν γίνει αρκετά βήματα για την σύνδεση του ηλεκτρισμού με τον σπορ χαρακτήρα αλλά και την προσαρμογή των ηλεκτρικών απαιτήσεων στο συνολικό πλαίσιο ενός sports car.

Φυσικά ακόμα δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με το πώς θα υποδεχθεί το κοινό της Porsche τα ηλεκτρικά μοντέλα, αφού μόλις τώρα γίνεται το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση με την Taycan. Πάντως από σχεδιαστικής πλευράς ο εξηλεκτρισμός ίσως φέρει μαζί του μια άκρως ενδιαφέρουσα στροφή σε σχεδιαστικό επίπεδο, απελευθερώνοντας την φαντασία και την δημιουργικότητα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα μας δίνει η ψηφιακή απεικόνιση του Ούγγρου σπουδαστή σχεδιασμού Zsolt Szabo ο οποίος μας παραθέτει την δική του άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή σχετικά με την μορφή που θα μπορούσε να έχει η επόμενη 718. Σαφώς είναι μια πρόταση που θα προσέλκυε μεγάλο κοινό καθώς συνδυάζει τον δυναμισμό με μπόλικη δόση φουτουρισμού.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης