Το VW I.D. R στο Goodwood

Το VW I.D. R στο Goodwood

Η Volkswagen ταξιδεύει στην Μ. Βρετανία, παίρνοντας μαζί της το ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D. R που θέλει να καταρρίψει το ρεκόρ στην ανάβαση του φημισμένου Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

24hNbr19_0138861DR_TU-chariatis-1000a
To γερμανικό αγωνιστικό πρωτότυπο, που για φέτος έχει εφοδιαστεί με ισχυρότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά και εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, θέλει να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης του Goodwwod, που κατέχει από το 1999 ο Nick Heidfeld με το μονοθέσιο της McLaren-Mercedes MP4/13. Το I.D. R από την προηγούμενη χρονιά, κατέχει το ρεκόρ για ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο φημισμένο Φεστιβάλ Ταχύτητας, που τυχαίνει να είναι και ο τρίτος ταχύτερος χρόνος στην ιστορία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα κατατοπιστικός είναι ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, François-Xavier Demaison, ο οποίος δήλωσε: «Η τελευταία έκδοση του I.D. R έχει αναβαθμιστεί ειδικά για τις απαιτήσεις του Γκούντγουντ, με απλά λόγια πολύ δύναμη, ελάχιστο δυνατό βάρος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού». Από την πλευρά του ο άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα motorsports, όντας δύο φορές νικητής στο Le Mans και πλέον οδηγός του I.D. R, Romain Dumas, τονίζει την δυσκολία που έχει η συγκεκριμένη ανάβαση, καθώς η πρόσφυση εξαρτάται πολύ από την θερμοκρασία, που αλλάζει μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Σύμμαχος στην προσπάθεια της VW θα είναι η Bridgestone, η οποία θα εφοδιάσει με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά το I.D. R, τα οποία διαθέτουν πολύ μαλακή γόμα, αλλά και ειδικά σχεδιασμένο πέλμα για τη μέγιστη πρόσφυση. Τέλος να αναφερθεί ότι το I.D. R έχει στην κατοχή του δύο ρεκόρ, αυτό της ανάβασης του Pikes Peak, αλλά και στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης