Αυτό είναι το κινέζικο Defender

Αυτό είναι το κινέζικο Defender

Ο όμιλος BYD μέσω της θυγατρικής του Fang Cheng Bao φαίνεται αποφασισμένος να κοντράρει θρυλικά εκτός δρόμου μοντέλα όπως το Land Rover Defender και το Toyota Land Cruiser

Fang_Cheng_Bao_5
H Fang Cheng Bao είναι μια από τις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου BYD η οποία έχει ως κατασκευαστικό σκοπό τη δημιουργία μοντέλων με πιο πολυτελή χαρακτήρα σε σχέση με αυτά της μητρικής εταιρείας. Ένα από αυτά είναι το Fang Cheng Bao 5, ένα SUV το οποίο διακρίνεται τόσο για την σχεδίαση του αμαξώματός του όσο και για το υβριδικής διάταξης σύστημα που διαθέτει για την κίνησή του.
Το κινεζικό μοντέλο φαίνεται πως αντλεί έμπνευση από τον αισθητικό προσανατολισμό μοντέλων όπως το Land Rover Defender και το νέο Toyota Land Cruiser, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο και την κατηγορία στην οποία στοχεύει. Κάτω από αυτό υπάρχει πλαίσιο τύπου σκάλας στο οποίο είναι ενσωματωμένα το υβριδικής διάταξης σύστημα DMO (Dual Mode Off-Road) και οι μπαταρίες του.
Η κινητήρια μονάδα αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Ο θερμικός αποδίδει 197 ίππους, το εμπρός ηλεκτρομοτέρ 272 ίππους και το πίσω 387 ίππους, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος είναι 686 ίπποι και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 760 Nm.
Κλείσιμο
Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4.890 χλστμ., το πλάτος του τα 1.970 χλστμ. και το ύψος του τα 1.920 χλστμ., δηλαδή είναι ένα μεγάλων διαστάσεων όχημα. Οι συσσωρευτές του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 31,8 kWh και όταν είναι πλήρως φορτισμένοι μπορούν να κινήσουν το όχημα ως αμιγώς ηλεκτρικό για μια απόσταση 72 χλμ. (κατά WLTP), όπως ανακοινώνει η Fang Cheng Bao.
Την τετρακίνηση στο μοντέλο εξασφαλίζουν οι ηλεκτροκινητήρες. Αναφορικά με τις επιδόσεις του, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Οι τιμές είναι πολύ καλές και γίνονται εντυπωσιακές εάν συνυπολογίσουμε το βάρος του το οποίο φτάνει τα 2.900 κιλά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης