Ηλεκτρικό το επόμενο Lexus RZ F

Ηλεκτρικό το επόμενο Lexus RZ F

Για πρώτη φορά, η Lexus θα τοποθετήσει το σήμα F σε ένα ηλεκτρικό της μοντέλο.

240207120036_lexus-rz-f-ev

Από το 2023, η Lexus έχει γνωστοποιήσει πως θέλει να επεκτείνει την γκάμα των RZ, με εισαγωγικές άρα και οικονομικά πιο προσιτές εκδόσεις καθώς και με πιο δυνατές και πιο ακριβές. 

Ήδη, η ιαπωνική μάρκας έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει ένα RZ F σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ευρωπαϊκές.

Έτσι λοιπόν η  Lexus έχει ανακοινώσει το νέο RZ 450e F Sport Performance, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο μόνο για την ιαπωνική αγορά.

Παρότι το τελευταίο RZ 450e δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, το επόμενο που θα εξοπλίζεται με το σήμα F και όλα τα παρελκόμενά του, θα έχει αυξημένη ισχύ και αναβαθμισμένο σασί, ειδικά προσαρμοσμένο στα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Η κίνηση θα προέρχεται από νέους ηλεκτροκινητήρες (δύο ή τρεις, αναλόγως), οι οποίοι θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία επίσης νέα μπαταρία.

Δε θα είναι όμως, μία από αυτές που ετοιμάζει η Toyota για το μακροπρόθεσμο μέλλον, διότι αυτού του είδους η τεχνολογία αναμένεται να αποκαλυφθεί από τους Ιάπωνες κάπου μεταξύ 2027 και 2028.

Το πιθανότερο είναι να δούμε της νέας τεχνολογίας μονοπολικές μπαταρίες οι οποίες θα παρουσιαστούν το 2026. Αυτές θα εξασφαλίζουν περίπου 800 χιλιόμετρα αυτονομίας και θα απαιτούν μόλις 20 λεπτά χρόνο φόρτισης.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης