O Κινέζος αντίπαλος της Mercedes-Benz S-Class

O Κινέζος αντίπαλος της Mercedes-Benz S-Class

Η κινεζική εταιρεία Great Wall ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πολυτελές και μεγάλο σε διαστάσεις σεντάν.

240205130558_Great-Wall-Motors-Sedan-concept

Η Great Wall Motors πρόκειται να λανσάρει μία νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με το πρώτο εξ αυτών να είναι ένα πληθωρικό σε διαστάσεις και πολυτελές σεντάν που προορίζεται να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Κίνα.

Τα πρώτα σκίτσα του ZX που δημοσιοποιήθηκαν, μας θυμίζουν έντονα το Hongqi H9, όπως στη σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που εκτείνονται προς τα φτερά.

Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο εκ πρώτης όψεως στο νέο σεντάν της GWM είναι οι τεράστιοι τροχοί, που πιθανότατα στο μοντέλο παραγωγής να είναι μικρότεροι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι διαστάσεις τους θα είναι κάτω από τις 22-23 ίντσες.

Οι ομοιότητες με το σεντάν της Hongqi συνεχίζονται στα πλαϊνά, όπου η μεταλλική σχεδιαστική λεπτομέρεια εκτείνεται κατά μήκος. Επίσης, τα δύο αυτοκίνητα μοιάζουν αρκετά και όσον αφορά στα παράθυρα, στους λεπτούς καθρέφτες και τους κόμπακτ προβολείς LED.

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα για το επερχόμενο μοντέλο, εξαιρουμένων των διαστάσεων του. Το GWM ZX θα έχει μήκος 5,5 μέτρα, όντας μεγαλύτερο από τις BMW Σειρά 7 και Mercedes-Benz S-Class, γεγονός που λογικά θα εξασφαλίζει εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό του.

Η Great Wall αναμένεται να δείξει περισσότερα, παρουσιάζοντας αυτό το πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο, με την παραγωγή του να υπολογίζεται να ξεκινήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης