To best seller μοντέλο της BMW M

To best seller μοντέλο της BMW M

Το 2023 αποδείχτηκε μια εξαιρετική χρονιά για το τμήμα M της BMW.

240111110030_BMW-models-2023

Τα ρεκόρ συνεχίζονται για την BMW και για το δημοφιλές τμήμα της που αναλαμβάνει τα μοντέλα επιδόσεων, το αγαπημένο M, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας πουλήθηκαν μέσα σε ένα έτος πάνω από 200.000 μονάδες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός ανέβηκε στις 202.530 μονάδες, που αποτελεί ρεκόρ, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση +14,3% στις πωλήσεις συγκριτικά με το 2022.

Η έκπληξη είναι πως το best seller μοντέλο δεν ήταν κάποιο βενζινοκίνητο, όπως είχαμε συνηθίσει παλαιότερα. Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50 αναδείχθηκε ως το μοντέλο με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατακτώντας και πάλι τη μερίδα του λέοντος στις συνολικές πωλήσεις των BMW M.

Αν μιλήσουμε συγκεκριμένα για τα σπορ-κουπέ μοντέλα BMW M, τότε η BMW M2 κατέκτησε την κορυφή ως το μοντέλο με τις περισσότερες παραγγελίες στη ξεχωριστή αυτή κατηγορία.

Οι ΗΠΑ αποτέλεσαν την πιο σημαντική αγορά της BMW M για το 2023, με την Γερμανία να συμβιβάζεται στη 2η θέση, ενώ στην 3η ανέβηκε η Μεγάλη Βρετανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης