Η επιστροφή της Lancia Gamma

Η επιστροφή της Lancia Gamma

Η Lancia έχει στα πλάνα της τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα φέρει το εμβληματικό όνομα Gamma.

230626153358_LANCIA-PURA-1

Η Lancia αποκάλυψε, επισήμως, τα πλάνα της για την επόμενη δεκαετία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο, αρχής γενομένης από το 2024 με το νέο Ypsilon, ενώ δεν θα λείπουν οι αντίστοιχης τεχνολογίας Gamma και Delta.

Το 2026, η Lancia αναμένεται να παρουσιάσει την ηλεκτρική Gamma, που θα αποτελεί το πρώτο αποκλειστικά EV μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi της Ιταλίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο, αναφέρει ότι θα είναι ένα κομψό fastback που θα βασίζεται στη μεσαία πλατφόρμα STLA, ενώ θα έχει μήκος 4,7 μέτρα, περίπου το ίδιο μέγεθος με μια BMW Σειρά 4.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν η Lancia είχε επιβεβαιώσει την επιστροφή του ονόματος Gamma. «Το δεύτερο εμβληματικό μας αυτοκίνητο, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026, θα ονομαστεί “Gamma”», επανέλαβε πρόσφατα ο Ναπολιτάνο.

Χάρη στην πλατφόρμα και τις εν εξελίξει μπαταρίες της Stellantis, η Lancia προβλέπει ότι το μοντέλο θα έχει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Αναμένει επίσης το 50% των πωλήσεων του EV, να προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ιταλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης