Οι σύγχρονοι μηχανισμοί ωρίμανσης ιδεών, που μειώνουν το ρίσκο, επιταχύνουν την εφαρμογή και βοηθούν τις πόλεις να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις.
Η Audi και η Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τα στελέχη της Audi δείχνουν να ενδιαφέρονται για την εφαρμογή και χρήση της ηλεκτροκίνησης ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας, κάτι που διαφαίνεται και από το σύμφωνο συνεργασίας με την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας έρχεται αφότου η Audi ξεκίνησε συνομιλίες με την SAIC, η οποία είναι και η μητρική εταιρεία της MG Motor, σχετικά με τα σχέδια για την προμήθεια μιας πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων από την IM Motors που ανήκει και αυτή στον κινεζικό Όμιλο.
Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί την εναλλακτική λύση της Audi στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αρχιτεκτονικής Scalable Systems Platform (SSP).
Τα σχέδια της Audi να βασίσει τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα στην SSP, έχουν μπερδευτεί λόγω των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων στην ανάπτυξη λογισμικού, με την επωνυμία E3 2.0.
Ως εναλλακτική λύση για τα μοντέλα που θα πωλούνται στην Κίνα, η Audi εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύχθηκε από την SAIC για το IM L7 και IM LS7 SUV.