Τι σκέφτεται η Subaru για την ηλεκτροκίνηση

Τι σκέφτεται η Subaru για την ηλεκτροκίνηση

Οι άνθρωποι της Subaru επιμένουν σε αυτό που έχουν και το κάνουν καλά. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν και γι’ αυτή.

230512111005_Subaru-Solterra_I

Η Subaru έχει ήδη στην γκάμα της το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Solterra (φωτογραφίες). Αυτό, θα πάψει να έχει την «αποκλειστικότητα» καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει τέσσερα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά crossover μοντέλα ως το τέλος του 2026.


Αυτό δήλωσε ο Ατσούσι Οσάκι,  ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Subaru, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων για το προηγούμενο οικονομικό έτος.

εταιρεία έχει ως στόχο να κατασκευάζει 400.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ετησίως από το 2028 και έπειτα. Για να το καταφέρει θα δημιουργήσει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στο εργοστάσιό της στην περιοχή Oizumi, το οποίο είναι κοντά στο άλλο που βρίσκεται στην περιοχή Yajima.
Κλείσιμο



Στο δεύτερο υπάρχει ήδη γραμμή παραγωγής για αμιγώς ηλεκτροκίνητα η οποία θα έχει τη δυνατότητα κατασκευής 200.000 μονάδων ετησίως από το 2026. Ο ίδιος αριθμός αναμένεται να υπάρχει και στο Oizumi. Ο Οσάκι είπε, επίσης, ότι η Subaru αρχικά θα κατασκευάζει τα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της στην Ιαπωνία, παρότι περίπου το 70% των συνολικών πωλήσεών τους, γενικότερα, αφορούν στην αμερικανική αγορά.

Tα στελέχη της εταιρείας έχουν θέσει ως στόχο να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων μοντέλων της το 40% των ετήσιων συνολικών ως τις αρχές του 2030.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης