Στα σκαριά ένα ηλεκτρικό GT της Jaguar

Στα σκαριά ένα ηλεκτρικό GT της Jaguar

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της γκάμας της, η Jaguar ετοιμάζει για το μέλλον τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα, με την αρχή να κάνει ένα 4θυρο κουπέ.

230420112731_Jaguar-Electric-Coupe-2

Οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε για την επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της Jaguar, επιβεβαιώθηκαν από τον επικεφαλής της JLR, Adrian Mardell, ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες για το πρώτο από τη σειρά των νέων ηλεκτρικών μοντέλων. 

Το τετράθυρο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν-κουπέ της Jaguar, θα έχει ιδιαίτερα δυναμικό υπόβαθρο με μεγάλη μπαταρία και επιδόσεις supercar και θα είναι επηρεασμένο αισθητικά από την i-Pace, έχοντας μια λογική «εξέλιξης» του σχήματος και των γραμμών του αμαξώματος, που προφανώς θα είναι και μεγαλύτερο σε μήκος. 

Αυτό θα ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη νέα πλατφόρμα JEA, στην οποία όπως ξέρουμε, θα βασιστούν άλλα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Jaguar.

Η τελική μορφή του νέου GT θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024, μια και η εταιρεία προγραμματίζει να το λανσάρει στις αγορές και να αρχίσουν οι παραδόσεις στους πελάτες της, από το 2025. 

Οι πρώρες πληροφορίες για την πλατφόρμα Jaguar Electric Architecture, κάνουν λόγο για δυνατότητα φιλοξενίας μπαταρίας που θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μπαταρία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μητρικής Tata στην Ευρώπη, το οποίο και αυτό με τη σειρά του είναι σε φάση ολοκλήρωσης προκειμένου σύντομα να έχει την παραγωγική ικανότητα να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες της εταιρείας. 

Το εργοστάσιο αυτό, εντάσσεται στο πλαίσιο των αναπτυξιακών ενεργειών του Ομίλου, οι οποίες θα γίνουν με μια επένδυση της τάξης των 18 δις ευρώ. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες που προκύπτουν, λένε πως το νέο αυτό μοντέλο θα είναι το δυνατότερο στην ιστορία της Jaguar, ενώ υπάρχει ήδη και η πρώτη πρόβλεψη για την τιμή αγοράς του, που θα είναι κοντά στις 120.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης