Μπλόκο της Tata στην Porsche

Μπλόκο της Tata στην Porsche

Ο λόγος για τον οποίο η Porsche δεν χρησιμοποίησε το όνομα Safari στην εκτός δρόμου έκδοση της 911 οφείλεται σε απαγόρευση από την μεριά της ινδικής Tata.

Porsche_911_Dakar__2_
Όταν η Porsche παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες την ειδική έκδοση της 911 με εκτός δρόμου χαρακτηριστικά αρκετοί θα περίμεναν η ονομασία του μοντέλου να είναι Safari και όχι ως Dakar. Η επιλογή της λέξης Safari ήταν η πιο λογική να δοθεί σε αυτή την έκδοση, καθώς το μοντέλο ήταν αφιερωμένο στη συμμετοχή της 911 στο σκληρό Ράλι Σαφάρι πίσω στη δεκαετία του 1970. Άλλωστε και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Porsche υπολόγιζαν στο όνομα Safari, ωστόσο βρέθηκαν μπροστά σε μια διαμάχη με την Tata Motors.
Η ινδική εταιρεία φαίνεται πως έβαλε φρένο στις ορέξεις της Porsche καθώς όπως έγινε γνωστό έχει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Safari βάση κάποιων μοντέλων που πουλάει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Tata Motors δεν έδωσε άδεια χρήσης του ονόματος στους Γερμανούς και κάπως έτσι γεννήθηκε το όνομα Dakar. Ο Διευθυντής του προγράμματος 911 Dakar, κ. Thomas Krickelberg, εξηγεί: «Τους μιλήσαμε. Αλλά δεν μας έδωσαν άδεια για αυτό. Αυτή ήταν η πρώτη μας επιλογή, αλλά επιλέξαμε τελικά στο Dakar».
Η Porsche 911 Dakar είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα των 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 470 ίππους. Η Porsche έχει προσθέσει στις επιλογές οδήγησης την Off-Road και την Rallye, ενώ οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες και έχουν τη δυνατότητα αύξησης της διαδρομής κατά 5 εκατοστά. Η έκδοση Dakar θα κατασκευαστεί σε μόλις 2.500 μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης