Η Stellantis στρέφεται στη γεωθερμία

Η Stellantis στρέφεται στη γεωθερμία

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωση των εκπομπών CO2 στις παραγωγικές μονάδες της η Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης της ενέργειας από τη γεωθερμία.

Stellantis_geothermia
Η στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης έχει οδηγήσει στην έξαρση της ηλεκτροκίνησης. Τα εργοστάσια ωστόσο δεν ενδιαφέρονται μόνο για το πράσινο πρόσημο του τελικού προϊόντος αλλά και για το αποτύπωμα όλης της παραγωγικής διαδικασίας.
Η Stellantis είναι από τους Ομίλους που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις και το έχουν αποδείξει με τα αμέτρητα υβριδικά και ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει ωστόσο είναι η συνεχής αναζήτηση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στη λειτουργία των εργοστασίων του Ομίλου. Αυτός είναι ο λόγος της συνεργασίας με την Vulcan Energy Resources στον τομέα της γεωθερμίας.
Για πρώτη φορά η Stellantis αποφασίζει να ασχοληθεί με την γεωθερμική ενέργεια και η πρώτη εφαρμογή θα γίνει στο εργοστάσιο Russelsheim στη Γερμανία. Η Vulcan θα πραγματοποιήσει μια εκτενέστατη έρευνα στην περιοχή για κατασκευή μονάδας γεωθερμίας και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν οι μελέτες εξόρυξης και εκμετάλλευσης. Η διαδικασία θα ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο από τώρα.
Στο εργοστάσιο του Russelsheim κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή το DS4 και το νέο Opel Astra. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μπορεί από το 2025 κιόλας η συγκεκριμένη μονάδα να λειτουργεί με τη βοήθεια της γεωθερμικής ενέργειας, ενώ οι προοπτικές είναι τέτοιες που μπορεί ακόμα και να προμηθεύσει ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, σχολίασε: «Η συνεργασία με την Vulcan ενισχύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση καθαρής ενέργειας σε όλη τη γραμμή παραγωγής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης