Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο Dubai θα δείτε κορυφαία supercars και hypercars: Ferrari, Lamborghini, Bentley, Bugatti και πολλά άλλα αποτελούν καθημερινές εικόνες της πόλης των Αραβικών Εμιράτων.
Για του λόγου το αληθές, το Lykan είναι το ταχύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο, καθώς και το πιο ακριβό και εντάχθηκε στα 331 οχήματα που αποτελούν τον στόλο της Dubai Corporation for Ambulance Services. Μην περιμένετε να μεταφέρει ασθενείς, αλλά γιατρούς σε έκτακτα περιστατικά και όσο πιο άμεσα γίνεται.

Το μοντέλο της Lykan είναι κατασκευασμένο σε μόλις 7 αντίτυπα και έχει κόστος περίπου 3,17 εκατομμύρια ευρώ. Αξία που δικαιολογείται από την πολύ περιορισμένη παραγωγή, τον πολύ υψηλών επιδόσεων κινητήρα, αλλά και από τα 420 διαμάντια στους προβολείς LED, την επίχρυση εσωτερική επένδυση οροφής, καθώς και τις επίχρυσες ραφές του δέρματος της καμπίνας επιβατών.
Υιοθετεί 6κύλινδρο boxer κινητήρα (από την Porsche) απόδοσης 780 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Για τα 0-100 επιταχύνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 400 χλμ./ώρα. Είναι μακράν το ταχύτερο όχημα στον κόσμο που χρησιμοποιείται για υπηρεσίες υγείας.