Δοκιμές αξιολόγησης για την αυτόνομη οδήγηση

Δοκιμές αξιολόγησης για την αυτόνομη οδήγηση

Η υπηρεσία ασφαλείας των αυτοκινητόδρομων των ΗΠΑ είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα πρωτόκολλο δοκιμών αξιολόγησης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

autonomus_driving__2_
Η ιδιαίτερα ισχυρή υπηρεσία IIHS (Institute For Highway Safety) στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως είναι σε φάση αξιολόγησης ενός νέου συστήματος με το οποίο θα δοκιμάζει τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης των νέων αυτοκινήτων.
Στόχος είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος απόσπασης της προσοχής των οδηγών κατά την χρήση συστημάτων αυτόνομης οδήγησης όπως τα Autopilot και Super Cruise.
To θέμα της χρήσης αυτών των συστημάτων έχει απασχολήσει ιδιαίτερα στην Αμερική μετά από μια σειρά ατυχημάτων στα οποία υπήρχαν αναφορές για οδηγούς που έκαναν κατάχρηση των συστημάτων και δεν είχαν καμία επίβλεψη στο δρόμο.

Το IIHS έχει στα πλάνα του να ξεκινήσει την αξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόζουν οι εταιρίες για να προστατεύσουν τον οδηγό από την απόσπαση της προσοχής του στον δρόμο. Το σύστημα αξιολόγησης θα έχει τέσσερις διαβαθμίσεις, και είναι αντίστοιχο με τις δοκιμές πρόσκρουσης που κάνει το Ινστιτούτο. Η αξιολόγηση δεν θα αφορά τη λειτουργία του συστήματος υποβοήθησης του οδηγού, αλλά το πόσο καλά παρακολουθείται η εμπλοκή του οδηγού κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους.
Κλείσιμο
Το IIHS υποστηρίζει ότι οι ειδοποιήσεις θα πρέπει να είναι περισσότερες και πιο έντονες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ήχους, τράβηγμα της ζώνης ασφαλείας και πολλά ακόμα. Το Ινστιτούτο υποστηρίξει ότι θα πρέπει τα συστήματα αυτά, αν δουν ότι ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται, να είναι σε θέση να επιβραδύνουν το όχημα ή ακόμα και να το σταματήσουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης