Η Alpine διαδέχεται τη Renault Sport

Η Alpine διαδέχεται τη Renault Sport

Το τέλος της Renault Sport σηματοδοτεί την άμεση ενεργοποίηση της Alpine. Not bad...

Renault-Alpine-1
Οι Γάλλοι έφεραν στην αγορά πολλά νέα μοντέλα υπό την ομπρέλα της Renault Sport. Ένα από αυτά ήταν το Renault Sport Spider, το οποίο είχε τον κινητήρα στο κέντρο ​​αλλά χωρίς πάνω και πλαϊνά παράθυρα. Με το μοντέλο αυτό, υπογραμμίστηκε το «πάθος» της Renault Sport για τη σχεδίαση κεντρομήχανων μοντέλων.
Το αμάξωμα του 
Spider αποτελείται από ένα πλαστικό δέρμα ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, το οποίο είναι «τεντωμένο» πάνω από έναν σκελετό αλουμινίου. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας 147 ίππων βρίσκεται πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να ξέρει κανείς γι’ αυτό, είναι πως παρήχθη σε 1.493 μονάδες.

Στη συνέχεια, είδαμε όμως το μοντέλο που έμελλε να γίνει σχεδόν «συνώνυμο» του τμήματος και της καλώς εννοούμενης, «τρέλας» του. το Clio V6, ήταν το μικρό τέρας που όλοι ήθελαν να οδηγήσουν έστω και μια φορά. Η Renault Sport χώρεσε έναν τρίλιτρο V6 κινητήρα στη μέση του μικρού μοντέλου της Renault.



Επειδή το μοντέλο ως πρωτότυπο συγκέντρωσε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον το 1998 που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η απόφαση για μια περιορισμένη παραγωγή ελήφθη από τους ιθύνοντες. Έτσι, από το 2003 έως το 2005, 2.935 Clio V6 έφτασαν στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι απέκτησαν έναν πύραυλο τσέπης με έως και 254 ίππους.

Αρκετά όμως με την παρελθοντολογία. Όπως όλα δείχνουν, το τμήμα Renault Sport περνά στην ιστορία παραχωρώντας πλέον τη θέση του στην Alpine οι άνθρωποι της οποίας καλούνται να επωμιστούν μια βαριά κληρονομιά αλλά και να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα μιας δύσκολης εποχής κυρίως για σπορ κατασκευές που ρίχνουν το βάρος στις επιδόσεις και στις οδηγικές συγκινήσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης