No1 και στις ΗΠΑ η Toyota

No1 και στις ΗΠΑ η Toyota

Η Toyota αποκαθηλώνει την GM από την κορυφή των πωλήσεων για το 2021, μιλώντας για την αμερικάνικη αγορά. 

220105152856_Toyota-Lexus-beats-GM-4

Εδώ και 90 χρόνια επιβεβαιωνόταν το ότι στις ΗΠΑ, η GM ήταν πρώτη σε πωλήσεις, καθότι θεωρείται «εγχώρια» αυτοκινητοβιομηχανία, .

Αυτό άλλαξε, με την Toyota να κλείνει το 2021 στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η ανακατάταξη αυτή προήλθε κυρίως ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών, η οποία προκαλεί πολυεπίπεδες διαταραχές στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και αρκετό καιρό. Η Toyota παρουσίασε πωλήσεις στο τέλος του έτους στις ΗΠΑ, που ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με την επίδοσή της του 2020.
Κλείσιμο

Από την άλλη πλευρά, η GM έκλεισε το 2021 με 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων, σημειώνοντας μείωση 13% σε σχέση με την επίδοσή της ένα χρόνο πριν. Συγκεκριμένα, η GM πούλησε 114.000 λιγότερα αυτοκίνητα σε σχέση με την Toyota. Η εικόνα αυτή, φαινόταν από τις πωλήσεις του πρώτου κιόλας τριμήνου του 2021, καθώς «έκλεισε» με αποφασιστική διαφορά υπέρ της Ιαπωνικής εταιρείας. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στα επόμενα δύο τρίμηνα, με την Toyota να κάνει κάμψη το τέταρτο τρίμηνο.

Η κάμψη αυτή δεν ήταν αρκετή για να χάσει την πρωτιά ή για να το πούμε καλύτερα, η μείωση των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου, ήταν μικρότερη από αυτή που σημείωσε η GM. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν τα ετήσια αποτελέσματα κι από άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το πώς διαμορφώνεται η λίστα με τις κορυφαίες στις πωλήσεις για το 2021.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης