Ψηφιακά πορτοφόλια θα κάνει τα αυτοκίνητα η BlackBerry

Ψηφιακά πορτοφόλια θα κάνει τα αυτοκίνητα η BlackBerry

Την έχουμε γνωρίσει ως κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων όμως πλέον η BlackBerry στοχεύει να μπει στο χώρο του αυτοκινήτου με τη ανάπτυξη λογισμικού που θα δίνει στα αυτοκίνητα τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αυτόματες χρηματικές συναλλαγές.

BlackBerry
Το όνομα BlackBerry έγινε ευρέως γνωστό την περασμένη δεκαετία χάρη στα ικανότατα smartphones που για μεγάλο διάστημα αποτελούσαν την κορυφαία λύση για επαγγελματική χρήση. Σήμερα η εταιρία που εξειδικεύεται πλέον στην ανάπτυξη λογισμικού είναι έτοιμη να μπει και στο χώρο το αυτοκινήτου.
Πρόσφατα η BlackBerry ανακοίνωσε την σύναψη συνεργασίας με την Car IQ για την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα με το λειτουργικό σύστημα της Καλιφορνέζικης εταιρίας να πραγματοποιούν μεταξύ άλλων και ασύρματες χρηματικές συναλλαγές.

Το λογισμικό της BlackBerry θα εκμεταλλεύεται την υψηλή υπολογιστική δύναμη της μονάδας του λειτουργικού της Car IQ ώστε να δημιουργεί ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα για το αυτοκίνητο και να είναι δυνατή η ασφαλής σύνδεση με το τραπεζικό δίκτυο πληρωμών. Στόχος αυτής της κίνησης είναι το αυτοκίνητο να μπορεί να εκτελεί αυτόματα συχνές συναλλαγές όπως τις πληρωμές διοδίων, πάρκιν, ανεφοδιασμού, ασφάλισης αλλά και των εργασιών συντήρησης. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα δώσει μια περεταίρω ώθηση στην διεύρυνση της διασύνδεσης των αυτοκινήτων δίνοντάς τους έναν ακόμα πιο καίριο ρόλο στο νέο ψηφιακό κόσμο.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης