Η Bosch εισέρχεται στην παραγωγή chip

Η Bosch εισέρχεται στην παραγωγή chip

Η γερμανική εταιρεία επενδύει στην κατασκευή των γνωστών μας πλέον μικροτσίπ.

210608102711_Bosch-3

Η εταιρεία Robert Bosch, που θεωρείται από πολλούς ως ο Νο1 προμηθευτής εξαρτημάτων στον κόσμο με καθαρά κέρδη που το 2019 ξεπέρασαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, δημιούργησε μία νέα κάθετη μονάδα παραγωγής ημιαγωγών, με σκοπό την διοχέτευσή τους στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα αρχικά πλάνα της εταιρείας προέβλεπαν ότι η παραγωγή θα ξεκινούσε στα τέλη του 2021, αλλά ο προγραμματισμός άλλαξε και έτσι η νέα μονάδα θα αρχίσει να κατασκευάζει μικροτσίπ για ηλεκτρικά εργαλεία τον Ιούλιο, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα εγκαινιαστεί και η γραμμή παραγωγής για τα αυτοκίνητα. Μάλιστα, το νέο εργοστάσιο ξεκινά τη λειτουργία του σε μία περίοδο όπου υπάρχει εξαιρετικά περιορισμένη διάθεση των ημιαγωγών, με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί κατασκευαστές να επιδιώκουν την αναθεώρηση των αλυσίδων εφοδιασμού.

Το νέο εργοστάσιο που θα απασχολήσει 700 νέες θέσεις εργασίας, αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Bosch, φτάνοντας αισίως το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η γερμανική εταιρεία έλαβε οικονομική ενίσχυση 200 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κλείσιμο

«Το κάθε μικροτσίπ που θα φτιάχνουμε, είναι ένα τσιπ λιγότερο από αυτά που λείπουν» σχολίασε το μέλος του Δ.Σ. της Bosch, Harald Kroeger, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία προωθεί τα σχέδια που έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θέλουν τη παραγωγή ημιαγωγών επί ευρωπαϊκού εδάφους να διπλασιάζεται μέχρι το 2030, φτάνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο το 20%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης