Τις “μαγκιές” σας αλλού!
pagadakis_dimitris_color

Δημήτρης Παγαδάκης

Τις “μαγκιές” σας αλλού!

Για ακούστε “αλλού νυχτωμένοι” διπλωμάτες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Τεντώστε τα αυτιά σας , κυρίως εσείς, γραφικά ρουβλιοβιότα τσιράκια που συντάσσεται τυχάρπαστες αναρτήσεις από το μπούνκερ του Π. Ψυχικού. Σαν να πήρατε ψηλά τον αμανέ.

Αν είσαστε μπεκρήδες υπάρχουν και οι ανώνυμοι αλκοολικοί. Αν, πάλι, παραληρείτε υπάρχουν και ζουρλομανδύες. Πάρτε το είδηση, όμως, ότι εδώ δεν είναι Γκρόζνι,Τσχινβάλι, Σοχούμι ή Ντονέτσκ να κραδαίνετε το κνούτο σαν σε δουλοπάροικους.

Μούρη, νταηλίκια και τσαμπουκάδες να πουλάτε εκεί που σας παίρνει. Επιθετικότητα, σαρκασμό, και ειρωνεία να ξοδεύετε εκεί όπου έχετε το πάνω χέρι και τη καταπιεστική σας φτέρνα. Στις ξεχαρβαλωμένες μαριονέτες, τους ψοφοδεείς λακέδες και τους εγκάθετους γονατιστούς λούστρους που γυαλίζουν μέχρι και τις σόλες από τα άρβυλά σας.

Σε αυτούς τους πιστούς κλακαδόρους σας να δίνετε διαταγές ως αυτοχρισμένοι, αυτοδοξαζόμενοι και επηρμένοι νεοτσάροι. Στο τόπο μας υπήκοοι, υποταγμένοι και υποτελείς σας δεν υπάρχουν. Κι αν αυτό σας ενοχλεί “ξύδι”.

Χρήσιμο ακόμη είναι να μάθετε ότι η ανεξάρτητη, κυρίαρχη και αξιοπρεπής Ελλάδα δεν αποτελεί τσιφλίκι ή κουλάκικο χωράφι σας. Είναι μια φιλελεύθερη, φιλειρηνική δημοκρατία με ισχυρή αίσθηση ηθικού σκοπού, προσανατολισμένη σε αξίες που αντιτίθενται σε αυταρχικά καθεστώτα.

Κλείσιμο
Τηρεί με συνέπεια τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και καταγγέλλει την παραβίασή τους. Δεν τσουβαλιάζει θύματα με θύτες, ηρωικά αντιστεκόμενους και ωμούς εισβολείς. Και, φυσικά, διατηρεί αναφαίρετο δικαίωμα και απαράγραπτο μέλημα της τη διασφάλιση της ζωής και της ακεραιότητας όλων των άμαχων Ελλήνων στις εμπόλεμες περιοχές

Από πού κι ως πού, λοιπόν “μας τη λέτε” απαξιωτικά ως αυτοδιορισμένοι ηγεμόνες απέναντι σε ραγιάδες; Από που αντλείτε το θράσος να επιπλήττετε, να κάνετε παρατηρήσεις, να εκτοξεύετε βολές και να απευθύνεται νουθεσίες που προσβάλουν τον ελληνικό λαό; Πόθεν προκύπτει η αλαζονεία σας να καλείται με υπεροπτικό πατερναλισμό “να συνέλθουν” οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του;

Πόσο μάλλον αποκαλείται περιφρονητικά “διάφορους παπαγάλους” όσους Έλληνες έχουν διαφορετική άποψη από εσάς. Λες και η δική σας υπαγορεύτηκε από τον Θεό όπως στον Μωυσή στο όρος Σινά. Για κοιταχτείτε πρώτα στο καθρέφτη που καταντήσατε τέσσερις αιώνες παραδοσιακής ρωσικής διπλωματίας κουρελού. Για αντικρίστε το είδωλο σας που ξέπεσε σε φερέφωνο του μουτρωμένου ροτβάιλερ, με τα χνώτα που μυρίζουν βότκα, ονόματι ο Λαβρόφ.

Επ' ευκαιρία ξεσκονίστε και τα ιστορικά σας κιτάπια. Δε υπάρχουν πια σκλαβωμένοι Έλληνες που περιμένουν το “Μόσχοβο να φέρει το σεφέρι”. Τα Ορλοφικά, η Ρωσόφιλη παράταξη του Αυγουστίνου Καποδίστρια και το Ρωσικό κόμμα του Κόντε Ανδρέα Μεταξά είναι τόσο παρωχημένα όσο και τα τραγούδια με μπαλαλάικες.

Επί πλέον οι άλλοτε Σοβιετόδουλοι εξατμίστηκαν μαζί με την εξαέρωση της υπαρκτής Σοβιετίας. Μαζί τους ατμοποιήθηκαν πολιτικά και εκείνα τα απομεινάρια τους που κοψομεσιάζονταν με υποκλίσεις στο Κρεμλίνο. Κι από κοντά όσα νεοπροσήλυτα φόρεσαν γούνινη ουσάνκα με σφυροδρέπανο για να ποζάρουν σε σέλφι με το σκύλο τους.

Αν, λοιπόν, γυρεύετε ερείσματα στη χώρα μας για να επικροτήσουν την αιματηρή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ξαναψαχτείτε. Λάθος πόρτα χτυπάτε με αφηγήσεις ρώσικων παραμυθιών καθώς και απώλεια κάθε διπλωματικού μέτρου.

Προς ενημέρωση σας στη έντιμη χώρα μας δεν υπάρχει αντιρωσική προπαγάνδα, όπως φαντασιώνεστε. Υπάρχουν μόνο Πουτινολάτρες. Το δεσποτικό του προφίλ το ασπάζονται ντόπιοι νοσταλγοί του Στάλιν , δεξιά και αριστερά ελληναράδες “πατριώτες” και εθνικιστές. Το προσκυνούν ακόμη χαυνωμένοι παλαιοημερολογίτες καλόγεροι.

Αν αυτούς αναζητείτε να κινητοποιήσετε με ερεθιστικά, αν όχι τραμπούκικα, τουίτ που θίγουν την ελληνική κοινωνία, χάρισμα σας. Ας το χωρέσει, όμως, το μυαλό σας. Η δημοκρατική Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει προγεφύρωμα απόκρυψης, υποκρισίας, παραπληροφόρησης και απολογητής της βαναυσότητας.

Στο φινάλε, διπλωματικοί αντιπρόσωποι και γραφιάδες της Ρωσικής πρεσβείας συμμαζευτείτε. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.Πάνω απ όλα να μετράτε τις κουβέντες για τη χώρα που σας φιλοξενεί. Δεν σας έχει εκχωρηθεί κανένα δικαίωμα να προβαίνετε με ιταμό ύφος σε εκκλήσεις, συστάσεις και υποδείξεις προς τους παράγοντες του εγχώριου δημοσίου βίου.

Αν είναι να ανοίγετε αυθαίρετα το στόμα σας, καλύτερα να το κάνετε μόνο για να χασμουρηθείτε. Ή για να πιείτε. Η ασυναρτησία , η σύγχυση και η αναίδεια είναι ξεροκέφαλα άθλιοι υπηρέτες της χρησιμότητας σας. Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να ξαναθυμηθείτε πως ο σεβασμός προς μια παλιά και μεγάλη χώρα κερδίζεται. Δεν χαρίζεται, ούτε επιβάλλεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ