Σήμερα ο Αφγανός, αύριο εσύ
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σήμερα ο Αφγανός, αύριο εσύ

Ανοησίες. Ευκολίες, Κουτουράδες. Λαικισμοί.  Ξενοφοβίες.  Ρατσιστικές  κραυγές. Βλακείες. Και  ρηχές, άφθονες  επιπόλαιες και βολικές αναλύσεις και  πολιτικές  τοποθετήσεις

Γιατί, λέει, οι ευρωπαικές χώρες δεν συνδράμουν κι έτσι να παραλάβουν και να φιλοξενήσουν όλους αυτούς τους προσφυγομετανάστες που την Ελλάδα έχουν ¨πνίξει”; Γιατί; Κουραφέξαλα η αλληλεγγύη τους. Κοροιδία η συμμαχία τους.

Για σκέψου καλύτερα. Αραγε γιατί τα σύνορά τους δεν ελευθερώνουν ώστε όλα αυτά τα ζωντανά ερείπια να φροντίσουν και να περιθάλψουν; Γιατί;

Μα επειδή, κουφιοκεφαλάκη μου, αν το κάνουν τότε θα πολλαπλασιαστούν τα κύματα των προσφυγομεταναστών. Τότε ακόμα περισσότεροι θα καταφθάσουν. Τότε η Ευρώπη θα κατακλυστεί και θα σκεπαστεί από ένα τσουνάμι που θα αρχίζει από την Υεμένη και θα καταλήγει μέχρι την ακροτελεύτια γωνιά της Ευρώπης, Γι αυτό έχουν σφραγίσει τα σύνορά τους. Να τους αποθαρρύνουν. Να τους περιφράξουν.

Και γι αυτό ο ταχαριστερός Αλέξης Τσίπρας είχε μετατρέψει τη Μόρια σε επίγειο κολαστήριο. Από τη μια έστελνε, φραστικά μηνύματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Και από την άλλη είχε οικοδομήσει στρατόπεδο αιχμαλώτων επιπέδου Β παγκοσμίου πολέμου. Ωστε να τους αποθαρρύνει. Ωστε κάθε πρόσφυγας σε συγγενείς και φίλους να διαμηνύει. Κάτσε στα αβγά σου Καλύτερα στο καλύβι σου, παρά στο κολαστήριο της Λέσβου. Πονηρός και αίλουρος ο Αλέξης Τσίπρας.

Επομένως η Τουρκία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγιάς και των μεταναστευτικών ροών. Η Τουρκία έχει μαντρώσει τέσσερα εκατομμύρια από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ και πάει λέγοντας. Ο Ερντογάν είναι ο ¨ξενοδόχος” όλων αυτών. Γι αυτό τα χώνει στην Ευρώπη. Γι αυτό καθυβρίζει τους πάντες Επειδή κάνει την “βρόμικη” δουλειά. Επειδή εκείνος τους παραλαμβάνει. Επειδή εκείνος τους μαντρώνει.

Γι αυτό απαιτεί διαρκώς περισσότερα γρόσια να μπουν στο ταμείο το τουρκικό. Αμ δεν τους θέλετε εσείς. Αμ να μην ξοδεύεστε για να κάνω εγώ τη δουλειά. Αμ να κάνετε, από πάνω κριτική εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν. Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Τα δικά σας δικά σας και τα δικά μου δικά σας.

Κλείσιμο
Από κοντά και η έρμη Ελλάδα. Πλησίον Τουρκίας, Πλησίον αραβικών χωρών. Πλησίον βομβαρδισμών. Ετσι όσοι ¨διαφεύγουν” από Τουρκία καταλήγουν στην Ελλάδα. Ετσι οι προσφυγομετανάστες καταλήγουν “εργαλεία” στους σχεδιασμούς του ψευτοσουλτάνου. Ανοίγει, εκείνος, τη στρόφυγα, και αμέσως πλήθη “ερειπίων” καταφθάνουν.

Αμερικανοί, Ρώσοι, Σύριοι, τρομοκράτες μαζί με Τούρκους βομβαρδίζουν, καταστρέφουν, πλιατσικολογούν. Τα κάνουν όλα. Αλλος γλεντάει, άλλος την πληρώνει.

Κάποια μέρα αυτό το μαρτύριο θα τελειώσει; Οχι δεν θα τελειώσει. Αντιθέτως θα πυκνώσει. Βάλε τους πολέμους. Βάλε τις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις. Βάλε την ξηρασία. Βάλε την κλιματική αλλαγή. Βάλε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Τραμπ και του Πούτιν. Βάλε τις πονηριές του Ερντογάν. Και τότε θα δεις.

Επομένως τι; Καλύτερος σχεδιασμός Προσπάθεια απορρόφησης και ενσωμάτωσης. Καταπολέμηση κάθε ίχνους ρατσισμού και φυλετικών διαχωρισμών. Και ξέρεις γιατί; Επειδή στο τέλος, με το ρατσισμό θα πλήρώσεις τίμημα βαρύ και σκληρό. Σήμερα φταίει ο Αφγανός. Αύριο θα φταις εσύ. Οι διαχωρισμοί δεν σταματούν πουθενά. Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους. μαζί σε πεδία εμφυλιοπολεμικά και καταστροφικά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ