Τις μικρές ώρες

Τις μικρές ώρες

Άνθρωποι της νύχτας, του περιθωρίου. Ένας τρομπονίστας τζαζ, η ιδιοκτήτρια ενός «ερωτικού» ξενοδοχείου, μια Κινέζα πόρνη που την έχει σπάσει στο ξύλο κάποιο στέλεχος εταιρείας.

Δυο αδελφές, η Έρι, ένα μοντέλο που ο λήθαργός του ταυτίζεται με λήθη, και η Μάρι, μια φοιτήτρια που θα συναντήσει τον στοιχειωμένο θίασο τις μικρές ώρες.

Οι δυο αδελφές και οι πλανόδιοι του μεσονυκτίου, παρά την άβυσσο που τους χωρίζει, συνδέονται με μυστικά και ανάγκες που θα αποδειχτούν ισχυρότερα από καθετί. Σύντομα καταλαβαίνουμε ότι η Έρι, βυθισμένη σε έναν αφύσικο ύπνο, είτε θα ξυπνήσει ξαναγεννημένη, είτε θα χαθεί.

Το μυθιστόρημα αυτό του Μουρακάμι είναι μια αφήγηση που σε υπνωτίζει και, ταυτόχρονα, μια διαφορετική ανάγνωση. Ζητά την ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό και τον Άλλο, ανάμεσα στην αυτοσυνείδηση και την αλληλοκατανόηση, τη σκέψη, τη συμπάθεια και την αγάπη.

Το χιούμορ, η οξύνοια και η γνωστή διορατικότητα του μεγάλου Ιάπωνα συγγραφέα σμίγουν με μια πνευματικότητα σπάνια και με ένα λόγο διακριτικό περί ήθους, και δίνουν ακόμα ένα αριστούργημα, σύντομο, άκρως ιδιαίτερο και, ως συνήθως, απολαυστικό.

Τιμή Πώλησης: 14,40 12,96 €
Τιμή Πώλησης Ebook: 10,99 €
Κατηγορία: Λογοτεχνία
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης: 03/10/2013
Ηλικία: 18+
Ημ. Tελ. Ανατ.: 12/2013
Ανατύπωση: 2η
ISBN: 978-960-496-817-6
ISBN Ebook: 978-960-496-818-3
Σελίδες: 240
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ
Χιλιάδα Κυκλ.: 7η
Μεταφραστής: ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Στη Διεθνή έκθεση Φρανκφούρτης η «τελευταία στροφή» της Ρένας Μαραζιώτη

Το μυθιστόρημα αφορά στα παιγνίδια της μοίρας που περιπλέκει την καρδιά ανάμεσα στον πόνο και στη χαρά, στην προσμονή και στην αδιαφορία, στο πάθος και στην απόρριψη, στη συντριβή και στην υπέρτατη ευτυχία

Βιβλία αγαπημένα

Μερικά από τα πιο σπουδαία ποιήματα ενός από τους σημαντικότερους ποιητές/στιχουργούς σήμερα στην Ελλάδα

Συγγραφέας: Αντώνης Σαμαράκης

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (1919-2003) αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε για πολλά χρόνια στο υπουργείο Εργασίας, από όπου παραιτήθηκε το 1963.