Βιβλία

Bookfriends.gr: Ένα site για όσους αγαπούν το βιβλίο!

Πόσες φορές έτυχε να διαβάσεις ένα βιβλίο που το αγάπησες τόσο πολύ που θέλησες να μοιραστείς τις σκέψεις σου με άλλους αναγνώστες; Και πόσες φορές ένα βιβλίο σε απογοήτευσε και θέλησες να… «προστατέψεις» τους άλλους από αυτό; Αν η απάντηση είναι «πολλές», τότε θα λατρέψεις την πλατφόρμα bookfriends.gr – το νέο εγχείρημα της ομάδας Βιβλίου του Public!

Στη Διεθνή έκθεση Φρανκφούρτης η «τελευταία στροφή» της Ρένας Μαραζιώτη

Το μυθιστόρημα αφορά στα παιγνίδια της μοίρας που περιπλέκει την καρδιά ανάμεσα στον πόνο και στη χαρά, στην προσμονή και στην αδιαφορία, στο πάθος και στην απόρριψη, στη συντριβή και στην υπέρτατη ευτυχία

Βιβλία αγαπημένα

Μερικά από τα πιο σπουδαία ποιήματα ενός από τους σημαντικότερους ποιητές/στιχουργούς σήμερα στην Ελλάδα

Συγγραφέας: Αντώνης Σαμαράκης

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (1919-2003) αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε για πολλά χρόνια στο υπουργείο Εργασίας, από όπου παραιτήθηκε το 1963.

Τις μικρές ώρες

Άνθρωποι της νύχτας, του περιθωρίου. Ένας τρομπονίστας τζαζ, η ιδιοκτήτρια ενός «ερωτικού» ξενοδοχείου, μια Κινέζα πόρνη που την έχει σπάσει στο ξύλο κάποιο στέλεχος εταιρείας.

Πικρό καρναβάλι

Η «ποίηση σήμερα» αποτελείται από μη διασταυρωμένες φήμες, από ανυπόστατες διαδόσεις, από άχρηστες (για το μεγάλο κοινό) πληροφορίες, από κιτρινίζοντα χειρόγραφα που τα είδε ο ήλιος και αλλοιώθηκαν, από ήχους γεμάτες παρηχήσεις και μισοτελειωμένες φράσεις.