Bookfriends.gr: Ένα site για όσους αγαπούν το βιβλίο!

Bookfriends.gr: Ένα site για όσους αγαπούν το βιβλίο!

Πόσες φορές έτυχε να διαβάσεις ένα βιβλίο που το αγάπησες τόσο πολύ που θέλησες να μοιραστείς τις σκέψεις σου με άλλους αναγνώστες; Και πόσες φορές ένα βιβλίο σε απογοήτευσε και θέλησες να… «προστατέψεις» τους άλλους από αυτό; Αν η απάντηση είναι «πολλές», τότε θα λατρέψεις την πλατφόρμα bookfriends.gr – το νέο εγχείρημα της ομάδας Βιβλίου του Public!

Bookfriends_gr_Καρτα_λανσαρισμα
Η σκέψη πίσω από τη δημιουργία του bookfriends.gr ήταν απλή – όπως κάποιος χρήστης αναζητά προτάσεις και διαβάζει αξιολογήσεις άλλων χρηστών πριν αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία έτσι θα ήθελε να κάνει και πριν επιλέξει το επόμενο ανάγνωσμά του.

Η νέα πλατφόρμα, λοιπόν, στοχεύει να καλύψει την ανάγκη αυτή – να γίνει το νέο, ψηφιακό σημείο συνάντησης για το βιβλιοφαγικό κοινό της Ελλάδας, μέσα από το οποίο οι αναγνώστες θα μπορούν να ενημερώνονται για βιβλία, να γράφουν τις δικές τους κριτικές και να ανταλλάσσουν απόψεις με άλλους αναγνώστες.

Πάμε να γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει το bookfriends.gr. Βασικός στόχος της πλατφόρμας είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε αναγνώστη να μιλήσει και να μοιραστεί τις απόψεις του για βιβλία, είτε αυτές είναι θετικές είτε όχι. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να γράψεις κριτικές, να δώσεις βαθμολογίες, αλλά και να εμπλουτίσεις την περιγραφή των βιβλίων, με σχετικές λέξεις-κλειδιά, που θα βοηθήσουν άλλους αναγνώστες στην αναζήτησή τους.

Μάλιστα, όσο πιο πολύ συμμετέχεις, γράφοντας κριτικές για βιβλία, θα αποκτάς και καινούργια «badges»! Τι είναι αυτά; Ουσιαστικά πρόκειται για επίπεδα, κάθε ένα από τα οποία «περιμένει» να το ξεκλειδώσεις για να κερδίσεις αποκλειστικά δώρα και εκπλήξεις. Συνολικά υπάρχουν 5 επίπεδα για να κατακτήσεις – rookie, starter, lover, expert, και guru. Πρόκειται, σίγουρα, για την πιο fun λειτουργία της πλατφόρμας καθώς σε παρακινεί να διαβάσεις λίγο περισσότερο και, ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει και ένα ωραίο challenge μεταξύ φίλων ή άλλων αναγνωστών της πλατφόρμας.

Από το bookfriends.gr δεν λείπουν, φυσικά, και πιο «παραδοσιακές» λειτουργίες που σου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, στο προσωπικό σου προφίλ, μια λίστα με τα αγαπημένα του βιβλία καθώς και μια wish-list με βιβλία που σου τράβηξαν το ενδιαφέρον ή σχεδιάζεις να διαβάσεις. Μπορείς, επίσης, να κάνεις follow βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικούς οίκους αλλά και άλλους χρήστες για να ενημερώνεσαι για τη δραστηριότητά τους ή για νέες κριτικές που ανεβαίνουν.

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των αναγνωστών και η ανταλλαγή απόψεων είναι ένα ακόμα από τα βασικά χαρακτηριστικά του bookfriends.gr. Μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλους χρήστες, να αφήσεις σχόλια στις κριτικές τους αλλά και να κάνεις «like» σε αυτές που σου φάνηκαν ενδιαφέρουσες. Στο μέλλον, θα μπορείς να αλληλεπιδράσεις και απευθείας με τους αγαπημένους σου συγγραφείς, εκδότες, και μεταφραστές, καθώς θα μπορούν και αυτοί να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ στην πλατφόρμα!

Φτιάξε σήμερα κιόλας το προφίλ στο bookfriends.gr, κάνε βουτιά σε έναν κόσμο 300.000 βιβλίων, 105.000 συγγραφέων και 6.000 διαφορετικών εκδοτικών οίκων και ξεκίνα να μοιράζεσαι τις απόψεις σου με άλλους αναγνώστες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης