Τα 9 μεγάλα ΘΕΜΑτα που χάσαμε

Τα 9 μεγάλα ΘΕΜΑτα που χάσαμε

Γοερές ακούγονται οι κραυγές και οι οιμωγές από τα αυτομαστιγώματα στα υπόγεια του «Πρώτου Θέματος»: καυτά γεγονότα εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς τα αγνοήσαμε. Μα, πού είχαμε τον νου μας εννιά χρόνια τώρα;

Τα 9 μεγάλα ΘΕΜΑτα που χάσαμε
Σάκης, ένας θεός

Δεν θα ήταν πρωτοσέλιδο, θα ήταν αφίσα, θα ήταν εικόνισμα για καθεμία και καθέναν που κάπου μέσα του νιώθει, έστω και λίγο, «Ρουβίτσα». Ημίγυμνος, με το ημιχιτώνιό του να σέρνεται στο χώμα της Επιδαύρου, ο Διόνυσος-Σάκης κατέκτησε τον κόσμο του αρχαίου θεάτρου. Δεν του παραχωρήσαμε την πρώτη μας σελίδα διότι περιμένουμε να παίξει στη Σκάλα του Μιλάνου, ή, έστω, να φέρει στην Ελλάδα ένα Οσκαρ. Ζητάμε πολλά;

Κλείσιμο
Για ένα πουκάμισο κυανό, για ένα Burberry

Η ενδυματική extravaganza υψηλού συμβολικού βάρους στην οποία προέβη ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους πάντες - ημών συμπεριλαμβανομένων. Τον περιμέναμε με ζιβάγκο και με κλίση προς τη σοσιαλιστική γκαρνταρόμπα, μας ξέφυγε όμως κάνοντας στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση με το σινιέ πουκάμισο που κάθε γιάπης φορά στο γραφείο μια «ελεύθερη κουστουμιού» Παρασκευή.

Οταν ο Σαμαράς μοίραζε Wi-Fi

Ενδεχομένως, στο πλαίσιο μιας γενικότερης εκστρατείας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε δωρεάν Wi-Fi για όλους τους Ελληνες. Να σκέφτηκε, άραγε, ότι «εφόσον οι άνεργοι πληθύνονται καθημερινά, κάπως πρέπει να τους απασχολήσουμε», δηλαδή να τους απασχολήσουμε όπως τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, δίνοντάς τους όχι παραγωγική δουλειά, αλλά ένα υποκατάστατο για να ξεχνιούνται; Ομολογούμε ότι δεν τον παρακολουθήσαμε. 

Πού πας ξεβράκωτος, καημένε Ντομινίκ;

Στη σουίτα της αμαρτίας, στο «Sofitel» της Νέας Υόρκης, ο λάβρος Tαύρος Ντομινίκ Στρος-Καν ορμά στο μελαψό αντικείμενο του πόθου χωρίς προκαταρκτικά και διατυπώσεις. Η αλλοδαπή δυστυχής καμαριέρα τον καρφώνει και μια λαμπρή καριέρα γκρεμίζεται. Από τα ύψη του ΔΝΤ, στον διασυρμό με τα χέρια πισθάγκωνα. Οι αναπάντητες στο κινητό του καθώς τον συνελάμβαναν ήταν από την Ελλάδα, όχι όμως από το «Πρώτο Θέμα».

Το ’πε, το ’πε η Ραχήλ

Με συντριβή και δριμύτατες αυτοκατηγορίες η συντακτική ομάδα της εφημερίδας παραδέχεται ότι διέλαθε την προσοχή της μια κοσμοϊστορική στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο: η Ραχήλ Μακρή ανέβαινε στο βάθρο των ομιλητών για να αγορεύσει φορώντας το, θρυλικό πλέον, μπλουζάκι με τον παπαγάλο, ρίχνοντας στην πυρά αιώνες ψευδοσεμνοτυφίας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού. Η στυλιστική, casual χειραφέτηση της ελληνικής Βουλής συντελέστηκε ενώπιον πολιτευτών και πτηνών, όχι όμως και πρωτοσέλιδων.

Η αλυσίδα του ΓΑΠ

«...Oταν έχασε τον έλεγχο σε μια δύσκολη στροφή», επαναλάμβαναν τα δελτία ειδήσεων - και δεν αναφέρονταν, τουλάχιστον όχι ακόμη, στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο fitness maniac Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα διάλειμμα από την ευλαβικά ευσυνείδητη και υπεύθυνη άσκηση των πρωθυπουργικών καθηκόντων του, εσαβουρδιάσθη κάνοντας ποδήλατο. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε στείλει ειδικό συντάκτη να ακολουθεί την πορεία του ΓΑΠ, ξέμεινε όμως από ανάσες και έχασε το θέμα. Εκτοτε ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ αγνοείται. Περίπου όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μας τα ’παν άλλοι, Θόδωρε

Μπορούμε να το πούμε από τώρα και να το συμφωνήσουμε: η επόμενη δήλωση-βόμβα του Θόδωρου Πάγκαλου, για κάποιον λόγο, θα μας διαφύγει. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να γίνει πρωτοσέλιδο, τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Μάλλον εις το εξής θα ζήσουμε με τις προηγούμενες λεκτικές του ρουκέτες, όσο κι αν παλεύει διαρκώς να εξαπολύσει νέες, ακόμη πιο θανάσιμες. Θα μείνουμε στο «μαζί τα φάγαμε» - εξάλλου με κάτι τέτοια αργεί η χώνεψη.

Επιτέλους! Η Μενεγάκη παντρεύτηκε τον Ματέο (οέο)

Πρόκειται περί βόμβας μεγατόνων στα θεμέλια της ελληνικής δημόσιας ζωής, για την οποία έχουμε το ελαφρυντικό ότι δεν ξέφυγε μόνο από εμάς αλλά και από οποιονδήποτε άλλο, πιθανότατα γιατί όλοι νομίζουμε πως το συγκεκριμένο χαρμόσυνο γεγονός έχει ήδη συμβεί, κάπως, κάποτε και μόνο νέο δεν είναι - ή δεν ήταν ποτέ.

Χάρβαρντ καλεί Αδωνη

Ενα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, ένας τόπος ιερός της γνώσης, της επιστήμης και της διανόησης, ανοίγει διάπλατα τις πύλες του στον Ελληνα υπουργό Υγείας. Ο Αδωνις συμμετέχει σε «κλειστές» συζητήσεις, σε ομίλους προβληματισμού, ενημερώνει, μεταφέρει εμπειρίες, κοινωνεί τα συμπεράσματά του, με άλλα λόγια καταξιώνεται και εξαπλώνεται. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον αρκετή για τον Αδωνη Γεωργιάδη -και μάλλον γι’ αυτό μας διέφυγαν οι ακαδημαϊκές του εξορμήσεις. Απλώς δεν τον προλαβαίνουμε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης