Τάσος Καραμήτσος: Η μόνη δουλειά που ξέρουμε και θέλουμε

Τάσος Καραμήτσος: Η μόνη δουλειά που ξέρουμε και θέλουμε

Σχεδιάζουμε το μέλλον μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε πιο στέρεες βάσεις, με πιο σύγχρονο τρόπο και σε ένα πιο υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον από το παρελθόν

Τάσος Καραμήτσος: Η μόνη δουλειά που ξέρουμε και θέλουμε
Το «Πρώτο Θέμα» κλείνει αυτές τις ημέρες εννιά χρόνια ζωής και βρίσκεται στην καλύτερη και πιο δημιουργική φάση της ζωής του. Αφησε πίσω του έναν ακόμα χρόνο όρθιο, αλώβητο και ακόμα πιο ισχυρό.

Μακάρι αυτός ο χρόνος που πέρασε να ήταν και ο πιο δύσκολος και να έρθουν καλύτερες μέρες όχι μόνο για εμάς εδώ, αλλά για όλους τους Ελληνες που δοκιμάζονται σκληρά από την πιο μεγάλη κρίση μετά τον Πόλεμο.
Κλείσιμο
Το 2013 το «Πρώτο Θέμα» κράτησε την πρωτιά του στην κυκλοφορία με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και έκλεισε με σχετικά καλή κερδοφορία, την ώρα που στον χώρο των media οι ζημιές είναι αποτυπωμένες παντού ακόμα και με διψήφιο νούμερο.
Πάνω απ’ όλα όμως -και γι’ αυτό είμαστε περήφανοι όλοι εμείς εδώ- συνεχίσαμε να αναπτυσσόμαστε. Χάρη σε σας, που μας επιλέγετε κάθε μέρα και κάθε Κυριακή, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας που ακόμα έχουν όρεξη για τη δουλειά που κάνουν. Από τα παιδιά που κάνουν τις καθημερινές δουλειές της εταιρείας μέχρι τους διευθυντές και τα στελέχη μας.

Αναπτυσσόμαστε και το αποδεικνύουμε με συγκεκριμένα νούμερα. Πρώτα απ’ όλα, μεγαλώσαμε σε αριθμό εργαζομένων, ναι, κάναμε και κάνουμε προσλήψεις σε νέες δραστηριότητες και πάντοτε στο δημοσιογραφικό αντικείμενο. Τη μόνη δουλειά που ξέρουμε και ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε.

Επενδύσαμε και αναμορφώσαμε το protothema.gr με αποτέλεσμα μέσα σε επτά μήνες να παρουσιάσουμε εξόχως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι 2 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες τον μήνα έγιναν 3,2 εκατομμύρια από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι σήμερα. Και το 1 εκατομμύριο επισκέψεις τον μήνα μέσω κινητών τηλεφώνων έγιναν (το ίδιο διάστημα) 2,5 εκατομμύρια. Με απλά λόγια, η επένδυσή μας στη νέα τεχνολογία (responsive design) έκανε τη χρήση του protothema.gr πολύ πιο φιλική και δημοφιλή μέσα από τα κινητά τηλέφωνα και σε συνδυασμό με τη γρήγορη και καλή ενημέρωση μας έφερε πολύ μπροστά στις προτιμήσεις σας.

Και αυτά, με πραγματικά στοιχεία (Google Αnalytics) και όχι με αυθαίρετες υποθέσεις ή φτηνές και ακριβές απομιμήσεις.

Δημιουργήσαμε ακόμα ένα νέο οικονομικό site, το new money, σε συνεργασία με οικονομικούς συντάκτες, οι οποίοι σήμερα, έναν χρόνο μετά, κατέχουν το 49% της εταιρείας αυτής που παρουσίασε πολύ καλά κέρδη από την πρώτη χρονιά.
 Αποδεικνύουμε έμπρακτα έτσι ότι παραμένουμε δημοσιογράφοι και κάνουμε δουλειές για κοινό όφελος δημοσιογράφων. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και με το πετυχημένο και κερδοφόρο δικό μας site Newsauto, που ανήκει κατά το ήμισυ σε δημοσιογράφους. Στην ίδια λογική θα συνεχίσουμε και θα παρουσιάσουμε εντός του έτους περί τα πέντε νέα sites, πάντα στη λογική της συνέργειας με συναδέλφους μας και με σκοπό την ανάπτυξη και το πέρασμα στη νέα μιντιακή εποχή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα πάει καλύτερα γιατί το αξίζουμε όλοι. Ο,τι και να έγινε, όσα και να ήταν τα σφάλματα όλων μας, πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, απλών πολιτών, τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι θυσίες όλων ήταν και συνεχίζουν να είναι τεράστιες.

Πιο μεγάλες θυσίες εν καιρώ ειρήνης άλλος λαός δεν έκανε. Ελπίζουμε ότι σχεδιάζουμε το μέλλον μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε πιο στέρεες βάσεις, με πιο σύγχρονο τρόπο και σε ένα πιο υγιές ανταγωνιστικά περιβάλλον από το παρελθόν. Τελειώνει το παλιό, φθαρμένο και άκρως διεφθαρμένο γύρω μας.

Εσείς που  μας διαβάζετε και μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωσή σας να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε παρόντες και ισχυροί δημοσιογραφικά (και μόνο) και στη νέα εποχή. Είτε το θέλουν αυτοί που ξέρετε είτε όχι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης