«Είμαι ο επόμενος; Μαθητές ξάπλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο κατά της οπλοκατοχής

«Είμαι ο επόμενος; Μαθητές ξάπλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο κατά της οπλοκατοχής

Δεκάδες μαθητές ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο έξω από τον Λευκό Οίκο, ενώ άλλοι στέκονταν όρθιοι κρατώντας αμερικανικές σημαίες και πλακάτ που έγραφαν: Είμαι εγώ ο επόμενος

«Είμαι ο επόμενος; Μαθητές ξάπλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο κατά της οπλοκατοχής
Μεγάλη διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο πραγματοποίησαν δεκάδες μαθητές κατά της οπλοκατοχής, με αφορμή και το πρόσφατο μακελειό στο λύκειο του Πάρκλαντ. 

Γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν και αυτοί με τη σειρά τους στη διαμαρτυρία, όπου οι νεαροί διαδηλωτές ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο σταυρώνοντας τα χέρια τους στο στήθος, καλυμμένοι με μία αμερικανική σημαία, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: Είμαι ο επόμενος; 

Ένα άλλο πλακάτ έγραφε: «Τους νόμους μας θεσπίζει το κογκρέσο ή η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA);

Κλείσιμο


 Όταν σηκώθηκαν, κάποιοι φώναζαν «Ντροπή σας», «Αφοπλίστε το μίσος» και «Οχι άλλοι θάνατοι», ενώ γυρίζοντας τα πρόσωπά τους προς τον Λευκό Οίκο και φώναξαν συνθήματα όπως: Έϊ Έϊ NRA, πόσα παιδιά σκότωσες σήμερα;»  

«Γιατί θα πρέπει να ζούμε στο φόβο, γνωρίζοντας ότι μία ημέρα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς στη θέση των μαθητών στη Φλόριντα», ούρλιαξε ένας από τους νεαρούς διαδηλωτές.

«Όχι άλλα νεκρά παιδιά! Το κογκρέσο είναι συνένοχος», φώναζε το πλήθος.

Ένα 10χρονο αγόρι με το όνομα Λίο δήλωσε: «Διαδηλώνουμε ενάντια στους ανθρώπους που πυροβολούν στα σχολεία και σκοτώνουν αθώα παιδιά με όπλα που θα έπρεπε να ήταν παράνομα».

Μαθητές, καθηγητές και πολιτικοί πιέζουν τον Τραμπ και το Κογκρέσο που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους να αναλάβουν δράση μετά το μακελειό στο λύκειο Stoneman Douglas στη Φλόριντα, ώστε να αποτραπεί μία ανάλογη τραγωδία στο μέλλον.



Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Ημέρας του Προέδρου, που γιορτάζεται σήμερα στη χώρα, και την οργάνωσε μια οργάνωση ακτιβιστών, η Teens for Gun Reform, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Οι επιζώντες της επίθεσης στο σχολείο του Πάρκλαντ σχεδιάζουν μια διαδήλωση την 24η Μαρτίου, με τον τίτλο «Πορεία για τις Ζωές μας», για να ζητήσουν από τους βουλευτές και γερουσιαστές να θέσουν ως προτεραιότητα στο νομοθετικό τους έργο την εξάλειψη των περιστατικών ένοπλης βίας.

Την ίδια ώρα ο υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων τάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στον απόηχο του μακελειού σε Λύκειο της Φλόριντα.

Ο Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής του  Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, άνοιξε πυρ με ημιαυτόματη καραμπίνα την Τετάρτη στους διαδρόμους του σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 17 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους εφήβους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης