Αναστασιάδης: «Ήρθαμε στο Κραν Μοντανά για να δώσει η Τουρκία, όχι εμείς»

Αναστασιάδης: «Ήρθαμε στο Κραν Μοντανά για να δώσει η Τουρκία, όχι εμείς»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρότεινε να γίνει «πακέτο συμφωνίας» με συζήτηση των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων

Αναστασιάδης από Κραν Μοντανά: Ελπίδες για άρση του αδιεξόδου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρότεινε να γίνει «πακέτο συμφωνίας» με συζήτηση των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων με τα υπόλοιπα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.

Στόχος της τουρκικής πλευράς είναι να υπάρξει πάρε – δώσε, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό ούτε από την ελληνική πλευρά ούτε από τη Βρετανία.

Κλείσιμο
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ότι «ήρθαμε εδώ για να δώσει η Τουρκία και όχι να δώσουμε στην Τουρκία».

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος επέλεξαν τον δρόμο του Δικαίου, ενώ η τουρκική πλευρά τον δρόμο των όπλων και της κατοχής.

Γκουτέρες: Εμείς οι άνθρωποι της Μεσογείου, καταλαβαινόμαστε καλύτερα

Ο γγ του ΟΗΕ είπε ότι το Κυπριακό είναι για αυτόν είναι μια υπόθεση αγάπης. Σημείωσε πως μιλάει ως Αντόνιο και όχι ως ΓΓ του ΟΗΕ και επειδή έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα θέματα των προσφύγων αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη κατάσταση στη Κύπρο. Ο κ. Γκουτέρες είπε πως όταν βρίσκεται, στη Λευκωσία, τη Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα αισθάνεται σαν τον σπίτι του γιατί οι άνθρωποι της Μεσογείου καταλαβαίνονται καλύτερα. Αυτοί που δεν μας καταλαβαίνουν είπε, είναι οι Βόρειοι, όπως οι Νορβηγοί και οι Βρετανοί (επειδή στην αίθουσα βρισκόταν ο Νορβηγός Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η βρετανική αντιπροσωπεία). Νομίζουν είπε πως δεν έχουμε λογική και μας κυριαρχεί το συναίσθημα. Ωστόσο έχουμε λογική και το έχουν δείξει και έρευνες.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε πως είναι η καλύτερη στιγμή για τη λύση του Κυπριακού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης