Δείτε πώς το ΝΑΤΟϊκό F-16 παρενοχλεί το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Άμυνας

Δείτε πώς το ΝΑΤΟϊκό F-16 παρενοχλεί το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Άμυνας

Το «εναέριο» περιστατικό έγινε πάνω από τα διεθνή ύδατα της θάλασσας της Βαλτικής - Το κατέγραψαν δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος

Δείτε πώς το ΝΑΤΟϊκό F-16 παρενοχλεί το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Άμυνας
Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Zvezda TV channel μετέδωσε βίντεο μέσα από το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Άμυνας, στο οποίο φαίνεται καθαρά ένα μαχητικό να επιχειρεί να προσεγγίσει το αεροπλάνο και ένα τρίτο αεροσκάφος να αναχαιτίζει το μαχητικό. Το βίντεο κατέγραψαν δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο


Κλείσιμο


Υπενθυμίζουμε ότι - όπως μετέδωσε χθες, Τετάρτη, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass- ένα μαχητικό F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου, αλλά αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το αμερικανικό μαχητικό επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, ενώ πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα της θάλασσας της Βαλτικής με προορισμό το Καλίνινγκραντ. Το αεροσκάφος συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της αεροπορίας Ναυτικού.

Ο εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Αμύνης Γιέσπερ Τενγκρούτ είχε δηλώσει πως «το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα στον διεθνή εναέριο χώρο. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε και να πούμε σε ποια απόσταση έφθασαν τα δύο αεροσκάφη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης