Βίντεο: Ένας νεκρός από εισβολή ενόπλων στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο στην Καμπούλ

Βίντεο: Ένας νεκρός από εισβολή ενόπλων στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο στην Καμπούλ

Τουλάχιστον άλλα 18 άτομα έχουν τραυματιστεί - Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί

Βίντεο: Ένας νεκρός από εισβολή ενόπλων στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο στην Καμπούλ
Ένοπλοι εισέβαλαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας φοιτητής και άλλοι 18 να τραυματιστούν.

Το τοπικό δίκτυο TOLO news ανέφερε ότι αρχικά σημειώθηκε έκρηξη πριν οι ένοπλοι διεισδύσουν στην πανεπιστημιούπολη, που βρίσκεται σε μια σχετικά ασφαλή και σε αριστοκρατικό μέρος της Καμπούλ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι φοιτητές και προσωπικό του πανεπιστημίου παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Κλείσιμο
Το πανεπιστήμιο που έγινε η επίθεση


Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί. «Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε.

Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το 1tvnews και αναμεταδίδει το RT, υπάρχουν ήδη νεκροί και τραυματίες.

Ανάμεσα στους παγιδευμένους, βρίσκεται και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, φωτορεπόρτερ του Associated Press, Μασσούντ Χασαϊνί, ο οποίος τουίταρε: «Βοήθεια είμαστε παγιδευμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο και πέφτουν πυροβολισμοί και γίνονται εκρήξεις. Μπορεί να είναι τα τελευταία μου tweet». 

Προς το παρόν καμία τρομοκρατική οργάνωση, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώνεται λίγο μετά την απαγωγή δύο καθηγητών του ίδιου πανεπιστημίου. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός καθηγητής απήχθησαν από αγνώστους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης