Βίντεο: Μείνατε από μπαταρία; Πάρτε ένα Καλάσνικοφ

Βίντεο: Μείνατε από μπαταρία; Πάρτε ένα Καλάσνικοφ

Το ιστορικό όπλο που σχεδίασε ο Μιχαήλ Τιμόφέγεβιτς Καλάσνικοφ στην δεκαετία του 40, μπορεί όχι μόνο να σκοτώνει αλλά και να... ανασταίνει (νεκρές μπαταρίες αυτοκινήτου)

Βίντεο: Μείνατε από μπαταρία; Πάρτε ένα Καλάσνικοφ
Για το Καλάσκνικοφ και την ιστορία του έχουν γραφεί βιβλία επί βιβλίων και -όπως είναι φυσικό- έχουν χυθεί εξαιτίας του δάκρυα επί δακρύων. Στην πολυετή παρουσία από την δεκαετία του 40 και μετά του το σκληροτράχηλο δημιούργημα των Ρώσων συνδέθηκε όσο τίποτα άλλο με τους πολέμους όλου του κόσμου και -κυρίως- με τα αντάρτικα κινήματα όπου Γης.

Το ΑΚ-47 έχοντας πλέον περάσει στον χώρο του μύθου, δεν δυσκολεύεται να συμμετάσχει όχι μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και στα μετόπισθεν. Όπως στο βίντεο που παρακολουθούμε, όπου Ιρακινοί στρατιώτες, εν τη απουσία καλωδίων για την μεταφορά ρεύματος σε μία νεκρή μπαταρία αυτοκινήτου, χρησιμοποιούν ένα... Καλάσνικοφ για να κάνουν την δουλειά. Και την κάνουν τελικά, καθώς το ρωσικό όπλο αποδεικνύεται εξαιρετικός αγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας ζωή στη νεκρή μπαταρία.

Όπως και να έχει, το Καλάσνικοφ ήταν και παραμένει ένα εργαλείο -σχεδόν- καθημερινής χρήσης σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες του κόσμου, με την διαβόητη αντοχή και απλότητά του να το καθιστούν ένα πραγματικό πολυεργαλείο για κάθε είδους ανάγκη. Με πάνω από 100 εκατομμύρια ΑΚ 47 να έχουν κατασκευαστεί από την δεκαετία του 50, σε κάποιες περιοχές είναι μάλλον πιο εύκολο να βρει ένα Καλάσνικοφ παρά καλώδια για μπαταρίες αυτοκινήτου... 

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης