Ιράκ: Εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες από επιθέσεις σουνιτών ανταρτών

Ιράκ: Εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες από επιθέσεις σουνιτών ανταρτών

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ιρακινού πρωθυπουργού τα μέλη του στρατού αποκεφαλίστηκαν και απαγχονίστηκαν από τους τζιχαντιστές - Το Κουβέιτ απέσυρε τον πρεσβευτή του εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης

Ιράκ: Εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες από επιθέσεις σουνιτών ανταρτών
 

Για εκατόμβη νεκρών στρατιωτών του ιρακινού στρατού, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού, Κάσεμ Άτα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ειδικό για θέματα ασφαλείας, εκατοντάδες στρατιώτες αποκεφαλίσθηκαν και απαγχονίστηκαν στη Σαλαχεντίν, τη Νινευή, την Ντιγιάλα, το Κιρκούκ και στις υπόλοιπες περιοχές όπου βρίσκονται οι τρομοκράτες του ΙΚΙΛ.

Επιπλέον, υποστήριξε πως εκατοντάδες είναι οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των ανταρτών του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο μεταξύ, εξεγερμένοι σουνίτες στο Ιράκ κατέλαβαν ένα δεύτερο σταθμό μεθοριακής διέλευσης στα σύνορα με τη Συρία, ενώ το Κουβέιτ απέσυρε τον πρεσβευτή του από το Ιράκ.

Κλείσιμο

Ο μεθοριακός σταθμός Αλ-Ουαλίντ κατελήφθη χθες, Κυριακή, και οι δυνάμεις ασφαλείας που τον φρουρούσαν, αναδιπλώθηκαν σε μια θέση στα ιορδανικά σύνορα.

Η κατάληψη του Αλ-Ουαλίντ θα επιτρέψει στους τζιχαντιστές να ενισχύσουν τη δυνατότητά τους να μεταφέρουν ανθρώπους και όπλα από τη Συρία, όπου δραστηριοποιούνται επίσης πολύ.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, Χάλεντ Αλ-Τζαράλα, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Reuters πως κάλεσε τον πρεσβευτή και τη διπλωματική ομάδα να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί. «Όταν αισθανθούμε πως η κατάσταση έχει γίνει και πάλι σταθερή και ομαλή, θα επιστρέψουν», επισήμανε ο υφυπουργός.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης