Τα διεθνή ΜΜΕ για την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΕΡΤ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΕΡΤ

Με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα ενημερώνουν για τις εξελίξεις στο Ραδιομέγαρο

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΕΡΤ
Στην Αθήνα στρέφουν και πάλι σήμερα την προσοχή τους – και τα πρωτοσέλιδα των ιντερνετικών τους σελίδων – τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ενημερωτικών sites ανά τον κόσμο, με αφορμή αυτή τη φορά την επιχείρηση των ΜΑΤ για την εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Ήδη από τα ξημερώματα, ελάχιστα λεπτά μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο κτίριο της ΕΡΤ, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν αρχικά την είδηση και στη συνέχεια, έως και αυτή την ώρα, με συνεχείς ανταποκρίσεις ενημερώνουν για τις εξελίξεις.

Κλείσιμο


Στο σύνολό τους φυσικά “υπενθύμισαν” την αρχική είδηση του κλεισίματος της ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο, όπως και τις τότε αντιδράσεις για το... αρχικό «μαύρο», αναφέροντας παράλληλα πως έκτοτε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνέχισαν να εκμπέμπουν από το Ραδιομέγαρο με δικό τους, αυτόνομο πρόγραμμα, παρά το άνοιγμα, λίγες εβδομάδες μετά, της σημερινής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Αναλυτικότερα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε αρχικά πως δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους εργαζομένους που βρίσκονταν στο κτίριο, ενώ στη συνέχεια μετέδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, γράφοντας πως έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο και προσήχθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ. Το ρεπορτάζ ανανεώνεται συνεχώς και αργότερα μεταδόθηκε πως οι προσαχθέντες αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. (Δείτε εδώ)



Ανάλογα τα τηλεγραφήματα και του Associated Press που μετέδωσε πως απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, συμπληρώνοντας πως την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν στο κτίριο ελάχιστα άτομα και πως δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό άσκησης βίας ή έντασης.



Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), μετέδωσε αρχικά την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία τα ξημερώματα και στη συνέχεια προσέθεσε πως ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί έλεγξαν διεξοδικά το κτίριο για τυχόν ζημιές ή βανδαλισμούς. Στη συνέχεια μετέδωσε και τη συγκέντρωση διαδηλωτών στην οδό Μεσογείων καθώς και την ένταση που δημιουργήθηκε κατόπιν με τα ΜΑΤ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε το AFP στο γεγονός πως τον Ιούνιο, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, δημιουργήθηκε μεγάλη κυβερνητική κρίση με την αποχώρηση ενός από τα κόμματος (ΔΗΜΑΡ) που τη στήριζαν.



Ανάλογες και οι ανταποκρίσεις του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, που προσθέτει στο ρεπορτάζ του πως από την παλιά ΕΡΤ που έκλεισε απολύθηκαν περί τους 2.600 εργαζόμενους, (http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche/mondo/2013/11/07/Grecia-polizia-sgombra-tv-Stato-occupata-dipendenti-licenziati-arresti-scontri_9580080.html) και του βρετανικού ΒΒC που μετέδωσε πως η επέμβαση ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη.



Η είδηση της επέμβασης βρήκε θέση ακόμα και στις πρώτες ειδήσεις που μεταδίδει από το πρωί η αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Al Jazeera.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης