Ολυμπιάδα της Τουρκίας: Πήρε το χρυσό η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών

Ολυμπιάδα της Τουρκίας: Πήρε το χρυσό η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών

Στον μεγάλο τελικό επικράτησε 67-50 της Λιθουανίας και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ολυμπιάδα της Τουρκίας: Πήρε το χρυσό η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών
Άλλη μια τεράστια επιτυχία για την Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών. Στους Deaflympics κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά την νίκη της 67-50 επί της Λιθουανίας στον μεγάλο τελικό. 

Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα ήταν καλύτερες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ μέχρι και την τρίτη περίοδο. Τα πάντα όμως διαφοροποιήθηκαν στην τελευταία. Με μεγάλη ευστοχία στα σουτ από την περιφέρεια οι διεθνείς μας άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά και στο τέλος έφτασαν στη μεγάλη νίκη. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας. Πέρσι στο Ευρωμπάσκετ της Θεσσαλονίκης είχε πάρει πάλι την πρώτη θέση δείχνοντας τις διαθέσεις της για τους Deaflympics που διεξάγονται στην Σαμψούντα της Τουρκίας. 

Κλείσιμο
Τα δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67. 

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιόκιτε (13 (3), Μεσκίνε, Ναρουσεβιτσιούτε 7 (7 ριμπ.), Ζέγκιτε, Μπουρμπάιτε 9 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μιλασαουσκάιτε 2, Μπαρεϊκιένε, Βαλάϊτίτε 7 (3 τρίπ., 12 ριμπ.), Σεγκζντάιτε 6, Εσκερκάιτε 6. 

ΕΛΛΑΔΑ: Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2). 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης