Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπισθεί μέχρι κεραίας τα σύνορά της

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπισθεί μέχρι κεραίας τα σύνορά της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της πόλης Αγία Αικατερίνη - Η ιστορία της πόλης μας διδάσκει την αξία της αντίστασης τόνισε στις δηλώσεις του

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπισθεί μέχρι κεραίας τα σύνορά της
«Η εμβληματική Ιστορία της Σητείας, ανά τους αιώνες, μας διδάσκει την αξία της Αντίστασης εναντίον κάθε εισβολέα ή κατακτητή, άρα την αξία της Ελευθερίας, την οποία εκπέμπει άλλωστε ολόκληρη η Κρήτη» επισήμανε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, και τόνισε:
 
«Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, τους Έλληνες, δοθέντος ότι -όπως πολλές φορές έχω επισημάνει- η Ελευθερία είναι αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή: Μόνον Ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας, ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Σητεία και παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της πόλης Αγία Αικατερίνη. Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στο Δημαρχείο όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σητείας.
Κλείσιμο

Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και ασφάλειας στα Βαλκάνια 

   
«Πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους», ζήτησε από την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Σητείας.
 
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι «θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική και ευημερούσα, η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Αλλά για να γίνει αυτό πράξη, προϋποθέτει, από την πλευρά της, πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Αν, λοιπόν, δεν υπάρχει ιδίως ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Συνθήκες, πρωτίστως δε στην Συνθήκη της Λωζάνης και στο Δίκαιο της Θάλασσας -κατά την Σύμβαση του Montego Bay του 1982, που ισχύει ακόμη και έναντι εκείνων οι οποίοι δεν την έχουν επικυρώσει ως σύνολο γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου- τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία. Εμείς το εννοούμε αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες».
 
Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα και υπό την ιδιότητά της ως πλήρους και αναπόσπαστου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί δύναμη Ειρήνης και Ασφάλειας στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι όμως, συγχρόνως πάντοτε έτοιμη να υπερασπισθεί μέχρι κεραίας τα σύνορά της, το έδαφός της και την κυριαρχία της, που αποτελούν, αντιστοίχως, σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Στην αντιφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος έκανε εκτενή ιστορική αναφορά σε κρίσιμες περιόδους της Σητείας, η οποία όπως είπε «έχει λαμπρή ιστορία αγώνων υπέρ της πατρίδας και της ελευθερίας, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά και με μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, από την αρχαιότητα ως την εποχή μας». «Αυτή η λαμπρή ιστορία του τόπου σας πρέπει να μ΄ εμπνέει με τα διδάγματά της κατά την άσκηση των καθηκόντων μου», σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης