Να μιλήσει με την Μέρκελ θέλει ο Τσίπρας

Να μιλήσει με την Μέρκελ θέλει ο Τσίπρας

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να ξεκινά ακόμα και από σήμερα τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες, μετά τον «πάγο» από τις Βρυξέλλες για την επίτευξη συμφωνίας - Την Τετάρτη στην Αθήνα ο Τουσκ, την Παρασκευή ο Σταϊνμάιερ

Να μιλήσει με την Μέρκελ θέλει ο Τσίπρας
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
με τους δανειστές και η αδυναμία να επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα οι
Θεσμοί για να υπάρξει συμφωνία έστω στο τεχνικό πεδίο, οδηγούν τον
Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο
να αναθερμάνει την προσπάθεια για αναζήτηση πολιτικής λύσης, μέσω επαφών με τους Ευρωπαίους ηγέτες και κυρίως με την Άνγκελα Μέρκελ
, που θεωρείται και το πρόσωπο κλειδί.

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να ξεκινά ακόμα και από σήμερα τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και τα προσκόμματα, που εμφανίζουν στις διαπραγματεύσεις ορισμένες πλευρές των δανειστών, όπως ο άξονας Σόιμπλε – ΔΝΤ. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να οφείλεται σε πολιτικές επιδιώξεις ακραίων κύκλων των δανειστών, που θέλουν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και άρα η λύση μπορεί να δοθεί μόνο πολιτικά, ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Υπό αυτή την έννοια αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις πολιτικές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που δεν θέλουν, κατά την εκτίμηση ή προσδοκία του Μαξίμου, αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης και παράταση επί μακρόν της εκκρεμότητας με τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Η άποψη της κυβέρνηση είναι ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι πολύ κοντά στο κλείσιμο και ότι μόνο προσχηματικές κινήσεις κάποιων εκ των δανειστών καθυστερούν την υπογραφή της.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου που θα υπάρξουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη θα έλθει στην ελληνική πρωτεύουσα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Παρασκευή θα βρεθεί στην Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον κ. Παυλόπουλο, αλλά και τον κ. Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης