Πολύδωρας μετά τη συνάντηση με Βούτση: «Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο»

Πολύδωρας μετά τη συνάντηση με Βούτση: «Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο»

Το απόγευμα ο κ. Βούτσης θα προτείνει τον κ. Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, παρά την αντίθεση που έχουν εκφράσει τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επιλογή

Πολύδωρας μετά τη συνάντηση με Βούτση: «Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο»
«Δεν παραιτούμαι» είπε ο Βύρωνας Πολύδωρας στον Νίκο Βούτση, επιμένοντας να διεκδικήσει τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να γίνει ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπως είναι η επιθυμία του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής δεν έθεσε θέμα απόσυρσης της υποψηφιότητας Πολύδωρα ούτε και ζήτησε από τον πρώην υπουργό να παραιτηθεί. 

Ο κ. Πολύδωρας έκανε τις εξής δηλώσεις στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τη συνάντηση: 

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ. Ο Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στη Διάσκεψη των Προέδρων με την υποψηφιότητά μου. Εγώ θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν. Θα μπορούσα να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτα βιαστικό ή μονομερές για να μην ερμηνευτεί αυτή η κίνησή μου ως φόβος απέναντι στο τρολάρισμα.
Το "κράξιμο" (σ.σ. από την αντιπολίτευση) είναι αβάσιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και γεμάτο ψευδολογίες και παραχαράξεις της ιστορίας. Είπαν για παράδειγμα ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή το 2013. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο εγώ είχα μιλήσει για συνεννόηση και προσπάθεια προσέλκυσης των 600.000 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής».

Οταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν είναι στενοχωρημένος, απάντησε: «Σκασμένος!».
Κλείσιμο

Οπως προκύπτει από όσα δήλωσε, ο... σαμουράι πρώην υπουργός δεν παραιτείται από την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΡ για να μην θεωρηθεί ότι φοβάται το «τρολάρισμα» και την κριτική.

Συνεργάτες του κ. Πολύδωρα τόνιζαν ότι παρά την αντίθεση που εξέφρασαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επιλογή του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα πάει στην απογευματινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προτείνοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα για επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής που θα αναλάβει το διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης