Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την Ευρωζώνη, αλλά πλεονέκτημα!

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την Ευρωζώνη, αλλά πλεονέκτημα!

Eμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας - ''Ο πρόεδρος Γιούνκερ κι εγώ ήμασταν στο πλευρό του ελληνικού λαού και ποτέ δεν συμφωνήσαμε οτι το Grexit θα ήταν μια σωστή επιλογή'', υπογραμμίζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων - Τι λέει για το Brexit 

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την Ευρωζώνη, αλλά πλεονέκτημα!
''Η συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης. Τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους επενδυτές. Το φθινόπωρο θα υπάρξει δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος αλλά θα αφορά απλώς την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Η βάση ήδη υπάρχει''.

Έτσι υποστήριξε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε επίσης ότι ο ρόλος της  Κομισιόν ήταν καθοριστικός για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

Κλείσιμο
''Ο πρόεδρος Γιούνκερ κι εγώ ήμασταν στο πλευρό του ελληνικού λαού και ποτέ δεν συμφωνήσαμε οτι το Grexit θα ήταν μια σωστή επιλογή.''

O επίτροπος Mοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Ιούλιο και θα έχει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ελληνες βουλευτές και επενδυτές, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας,  εφόσον εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις και ανακτάται η εμπιστοσύνη. 

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σύμφωνα με τον ίδιο, και σχετικά με τις πιθανότητες μείωσης των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος κανείς δεν επιθυμεί αλλαγές στο πρόγραμμα, καθώς πρέπει να γίνει σεβαστό και το 3% του ΑΕΠ μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί.

Τέλος αναφορικά με τους κινδύνους του Brexit, ο επίτροπος Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ηταν ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και είχε πάντοτε μια προνομιακή σχέση με αυτη. 

''Η Γαλλία, Γερμανία, η Ιταλία και η Κομισιόν  πρέπει να εργαστούμε για μια καλύτερη Ευρώπη. Πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωζωνη με την Ελλάδα παρούσα, καθώς η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζωνη αλλά πλεονέκτημα, καθώς δαπανήθηκε πολύς χρόνος και προσπάθεια από όλους για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη''. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης