«Πόλεμος» Μαξίμου - Χαριλάου Τρικούπη για τον Ολάντ

«Πόλεμος» Μαξίμου - Χαριλάου Τρικούπη για τον Ολάντ

Μαξίμου: Ο Ολάντ έχει αγανακτήσει με το ΠΑΣΟΚ - Χαριλάου Τρικούπη: Εθισμένος στο ψέμα ο πρωθυπουργός

«Πόλεμος» Μαξίμου - Χαριλάου Τρικούπη για τον Ολάντ
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ
ως το "κακό παιδί" της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, επειδή αρνείται να συνεργαστεί με τον
ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Κλείσιμο
Το απόγευμα της Τρίτης συνεργάτες του πρωθυπουργού έδωσαν στους πολιτικούς συντάκτες μία εκδοχή ενός διαλόγου του με τον ΦρανσουάΟλάντ
. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Γαλλίας ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό “τι θα γίνει το ΠΑΣΟΚ; Θα συμμαχήσει πάλι με τη ΝΔ”;

“Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική” φέρεται να απάντησε ψύχραιμα ο Αλέξη Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ να εκφράζει την... αγανάκτησή του για το “τι θα κάνω με το ΠΑΣΟΚ”!



Εκείνη την ώρα η Φώφη Γεννηματά ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Μόλις ενημερώθηκε από τους συνεργάτες της βγήκε από τη συνεδρίαση και αναζήτησε στο τηλέφωνο τον Γάλλο πρεσβευτή, ζητώντας να μάθει επισήμως αν ο διάλογος έγινε ή όχι.

"Είναι προφανές ότι δε θα το αφήσουμε έτσι, αυτή η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος" έλεγαν οι επιτελείς της. "Ο πρωθυπουργός είναι εθισμένος στο ψέμα"! "Δε διστάζει να εμπλέκει και ξένους ηγέτες στα σενάρια που φτιάχνει και να εκθέτει τη χώρα" έλεγαν χαρακτηρισικά, εξηγώντας το πώς και το γιατί της αντίδρασής τους.

Για το θέμα έκανε δήλωση και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αποδίδοντας ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα: "Και στο ψέμα είναι αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό".


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης