Ρήξη ΜΚΟ και υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ρήξη ΜΚΟ και υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

H PRAKSIS η οποία συνδράμει στην ανακούφιση χιλιάδων προσφύγων μέσω του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών, κάλεσε με σημερινή της ανακοίνωση τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πορεία προς το υπουργείο

Ρήξη ΜΚΟ και υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
Σε ρήξη με την κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε η βασικότερη ίσως ΜΚΟ η οποία συνδράμει στην ανακούφιση χιλιάδων
προσφύγων κυρίαρχα μέσω του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών. Πρόκειται για την PRAKSIS η οποία με σημερινή της ανακοίνωση καλεί τους συναδέλφους της, πολίτες και «όποιον θέλει να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες, σε πορεία προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σήμερα στις 14:00, με στόχο:
 
-          Την υποστήριξη των προσφύγων στην αναζήτηση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης (εντός και εκτός καταυλισμών).
-          Τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων φορέων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης (Υπηρεσία Ασύλου, Ύπατη Αρμοστεία, φορείς που υλοποιούν προγράμματα μετεγκατάστασης, κλπ)».
 

 
Η σύγκρουση υπουργείου και ΜΚΟ ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες. Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έξω από τα γραφεία του προγράμματος EMERGENCY RESPONSE AND RELOCATION SCHEME βρέθηκαν 34 άτομα μεταξύ των οποίων μητέρες και παιδιά με αίτημα να στεγαστούν αποκλειστικά και μόνο σε διαμερίσματα της PRAKSIS, έχοντας εγκαταλείψει καταυλισμούς στους οποίους μέχρι προσφάτως διέμεναν.
 
Κλείσιμο
Στην προσπάθεια να βρεθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα βρέθηκε χώρος φιλοξενίας σε καταυλισμό εντός της Αττικής, αλλά οι ίδιοι δεν θέλησαν να την αποδεχτούν με αιτιολογία τις κακές συνθήκες διαβίωσης στους συγκεκριμένους χώρους. Το αίτημά τους ήταν σαφές από την αρχή: επιθυμούσαν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης. Η ΜΚΟ λοιπόν ξεκαθάρισε σε επιστολή της:
 
«Ενημερώσαμε άμεσα την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και τους υπόλοιπους φορείς, Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες, Υπηρεσία Ασύλου για να διερευνηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους κατά πόσο ο συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε άλλες διαθέσιμες δομές (δήμων, λοιπών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων).
 
Ακόμη και αν βρέθηκε λύση για τα άτομα αυτά, αυτή τη στιγμή, έξω από τα γραφεία του προγράμματος, έχουν προσέλθει επιπλέον 40 άτομα περίπου.  Ενημερώνουμε ότι η PRAKSIS έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στέγασης και δεν μπορεί να αναλάβει άλλη αρμοδιότητα σε αυτό το θέμα. Είναι χρέος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης, το οποίο και έχει εγκαίρως ενημερωθεί, αλλά και των αρμόδιων κρατικών φορέων η εξεύρεση λύσεων».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης