Βγάζουν από το βιβλίο της Ε' Δημοτικού την εικόνα με ανθρώπους στο μπλέντερ

Βγάζουν από το βιβλίο της Ε' Δημοτικού την εικόνα με ανθρώπους στο μπλέντερ

Η σοκαριστική φωτογραφία θα αντικατασταθεί άμεσα από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου και θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου
 

Βγάζουν από το βιβλίο της Ε' Δημοτικού την εικόνα με ανθρώπους στο μπλέντερ
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας στην αποκάλυψη για τη σοκαριστική εικόνα στο βιβλίο Φυσικής της Ε' Δημοτικού που βρισκόταν στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» και απεικόνιζε ένα μπλέντερ να αλέθει ανθρώπους.



Κλείσιμο
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο, η επιλογή της συγκεκριμένης εικόνας αποτελεί λάθος αβλεψίας των συγγραφέων και από αύριο το πρωί θα αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την επίμαχη φωτογραφία:

«Με αφορμή ανάρτηση στο διαδίκτυο με τίτλο «Άνθρωποι στο μπλέντερ στο βιβλίο Φυσικής της Ε ́  Δημοτικού» όπου στη σελ. 19 και στο κεφάλαιο για τα μίγματα υπάρχει η εικόνα ενός μπλέντερ από το Γραφείο Τύπου επισημαίνονται τα εξής:

Πρόκειται για ένα βιβλίο, κατά κοινή ομολογία πολύ καλό, που διδάσκεται για δέκα σχεδόν χρόνια (πρώτη έκδοση 2005-2006) στα δημοτικά χωρίς ποτέ κανείς από εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς, δασκάλους και σχολικούς συμβούλους να διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη εικόνα μικρών διαστάσεων. 



Δε χρειάζεται προφανώς πολύς λόγος, για να πει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο. 

Όπως μας δήλωσαν οι συγγραφείς την εικόνα έλαβαν από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ, μια εικόνα, ανάμεσα σε άλλες, με τις οποίες ήθελαν να δείξουν στους μαθητές διάφορα μίγματα. Γιατί είναι σαφές ότι, αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή επισήμανση ότι εδώ προβάλλεται κάτι διαφορετικό από τη λογική των μιγμάτων και κάτι απάνθρωπο στην παιδαγωγική του διάσταση, δε θα χρειαζόταν παρά μόνο η παραδοχή του λάθους από τη συγγραφική ομάδα και η αποκατάσταση.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα λάθος αβλεψίας των συγγραφέων και το Υπουργείο έδωσε εντολή ήδη από αύριο το πρωί η εικόνα να αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης