Μύκονος: «Καρμανιόλα» το Καλό Λιβάδι

Μύκονος: «Καρμανιόλα» το Καλό Λιβάδι

Όλοι φοβόντουσαν πως κάποια στιγμή το κακό θα συνέβαινε - Καθημερινά δεκάδες ταχύπλοα και τζετ-σκι κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε λουόμενους - Δεκάδες οι καταγγελίες: Βγαίνουν για «μπανάνα» και άλλα σπορ ακόμη και με επτά μποφόρ

Μύκονος: «Καρμανιόλα» το Καλό Λιβάδι
Με δυνατούς ανέμους αλλά και με κυματισμούς που θα προκαλούσαν γερά ταρακουνήματα ακόμα και σε μεγάλα πλοία, παίζουν αρκετές φορές οι χειριστές των jet ski και των ταχύπλοων στη Μύκονο. Αγνοώντας τους κινδύνους δεν διστάζουν να βάλουν μπρος στις μηχανές, να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες και να «καλπάσουν» σε κύματα που δημιουργούνται από ανέμους εντάσεως έως 7 μποφόρ, έχοντας στη συντροφιά τους μικρά παιδιά.


Το τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος το νησί των Ανέμων έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις καταγγελίες των πολιτών αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής ότι κάποια στιγμή το κακό θα συνέβαινε.
Δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι όταν μιλούν για την παραλία του Καλού Λιβαδιού κάνουν λόγω για καρμανίολα ή οποία από θαύμα δεν είχε στερήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάποια ανθρώπινη ζωή.
Δεκάδες ταχύπλοα και jet ski είτε ανήκουν σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα θαλάσσια σπορ, είτε είναι ιδιόκτητα... σκίζουν τη θάλασσα με μεγάλες ταχύτητες περνώντας ελάχιστα μέτρα από τα σώματα των κολυμβητών.

Κλείσιμο



«Στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα. Βάζουν μικρά παιδιά πάνω σε μπανάνες και jet ski και μπαίνουν μέσα στη θάλασσα ενώ πνέουν άνεμοι εντάσεως της τάξεως των επτά μποφόρ. Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής για τους επιχειρηματίες που διαθέτουν θαλάσσια σπορ, καθώς δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας» λέει στο protothema.gr παράγοντας του νησιού.

Το μήκος της παραλίας Καλό Λιβάδι στη Μύκονο δεν ξεπερνά τα 400 μέτρα εκ των οποίων τα 50 έχουν εκμισθωθεί στον ιδιοκτήτη του σκάφους που στέρησε τη ζωή του 10χρονου αγοριού.

«Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός και για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το παιδάκι έπεσε από την μπανάνα και το σκάφος γύρισε για να το μαζέψει από τη θάλασσα. Το παιδί φορούσε γιλέκο το οποίο μπερδεύτηκε στην προπέλα με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο» λέει στο protothema.gr η Δήμαρχος της Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη και συνεχίζοντας προσθέτει:« Εμείς παραχωρούμε την έκταση στην παραλία δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν μέσα στη θάλασσα.Εκεί είναι υπεύθυνο το λιμενικό. Ο εκμισθωτής αλλά και ο χειριστής είχαν όλες τις άδειες και ήταν νόμιμοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης