Δύο νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Δύο νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

48η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η οποία δε δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης

Δύο νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 48η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς η οποία δε δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης. 

Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την επιδρομή αυτή και παραμένει ασαφές αν οι δύο νεκροί ήταν μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης. 

Κλείσιμο
Η Αίγυπτος που προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και του Ισραήλ, απηύθυνε έκκληση το Σάββατο προς τις δύο πλευρές για διακοπή των εχθροπραξιών και επανάληψη των συνομιλιών. Η εκεχειρία κατέρρευσε την Τρίτη.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά της Χαμάς στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Το 70,73% των θυμάτων είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στο Ισραήλ 64 στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης