Πέθανε ο «θαυματοποιός» Νίλσεν…

Πέθανε ο «θαυματοποιός» Νίλσεν…

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη -και απροσδόκητη- επιτυχία του δανέζικου ποδοσφαίρου, ο Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών…

Πέθανε ο «θαυματοποιός» Νίλσεν…
Φτωχότερο είναι από σήμερα το ποδόσφαιρο της Δανίας καθώς έχασε τον άνθρωπο που χάρισε στη χώρα τη μεγαλύτερή της διάκριση οδηγώντας την -πέρα από κάθε προσδοκία- στην κατάκτηση του EURO 1992 και σημειώνοντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο άθλημα.

Σε ηλικία 76 ετών ο Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Τον περασμένο Ιούλιο είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο και έκτοτε δεν μπόρεσε ποτέ να αναρρώσει.

Κλείσιμο
Ο Νίλσεν πέτυχε με την εθνική ομάδα της Δανίας κάτι μοναδικό στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε έναν κόσμο -πριν 22 χρόνια- τελείως διαφορετικό από αυτόν που ζούμε σήμερα.

Η ενωμένη, αλλά σπαρασσόμενη από εμφύλιες συγκρούσεις πριν ξεσπάσει ο ολοκληρωτικός πόλεμος, Γιουγκοσλαβία είχε κερδίσει μέσα στα γήπεδα την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 1992 που θα διεξαγόταν το καλοκαίρι στη Σουηδία.

Τελικά, εκείνη η απίθανη και γεμάτη αστέρια φουρνιά των «πλάβι» δεν θα έδινε ποτέ την τελευταία της παράσταση στη σκανδιναβική χώρα, αφού αποφασίστηκε η τιμωρία της κι επομένως η αποβολή της από κάθε διοργάνωση.





Διαβάστε περισσότερα στο www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης