Πετράκος: Δεν είμαστε εταίρες, είμαστε εταίροι

Πετράκος: Δεν είμαστε εταίρες, είμαστε εταίροι

«Αν επιμείνουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό, τότε η ευθύνη θα είναι η δική τους για ό,τι προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία», σημείωσε 

Πετράκος: Δεν είμαστε εταίρες, είμαστε εταίροι
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, επισημαίνοντας όμως παράλληλα, με αιχμηρό τρόπο, ότι δεν είναι διατεθειμένο το κόμματου να κάνει υποχωρήσεις σε  περαιτέρω υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα. 

«Δεν κάνουμε δεκτά  περαιτέρω υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα. Πολιτικά, αν θέλουν οι εταίροι να υπάρξει λύση και να είμαστε εταίροι. Αν θέλουν όμως να γίνουμε εταίρες, δεν θα γίνουμε εταίρες. Είμαστε εταίροι. Σε καμία περίπτωση.  Ούτε μείωση συντάξεων ούτε μείωση μισθών ούτε μια πίεση του θέματος του χρέους (συζητάμε). Με σαφήνεια, όχι με ευχολόγια, όπως ήταν το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Επιμένουμε κι όποιος επιμένει, στο τέλος νικάει. Η Ελλάδα έχει νικήσει μέχρι τώρα πολλές αυτοκρατορίες, θα νικήσουμε και στην παρούσα φάση. Θα καταλάβουν ότι η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο γεννήθηκε και σε αυτό τον τόπο πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Φοβούνται περισσότερο από εμάς, γιατί οι επιπτώσεις σε αυτούς θα είναι πολύ μεγαλύτερες, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ. Εμείς επιδιώκουμε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα δίνει προοπτική μέλλοντος για τη χώρα. Αν επιμείνουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό, τότε η ευθύνη θα είναι η δική τους για ό,τι προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία. Δεν επιδιώκουμε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ούτε είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε για να μην συμβεί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης