Κύπρος: Απειλή θανάτου αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί!

Κύπρος: Απειλή θανάτου αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί!

Σε Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρο Κυπριανού, Νικόλα Παπαδόπουλο, Γιαννάκη Ομήρου και Δημήτρη Συλλούρη έφτασαν οι επιστολές - Οι άγνωστοι απειλούν ότι αν περάσει ο νόμος για τις εκποιήσεις ακινήτων λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανείων θα προβούν σε αντίποινα

Κύπρος: Απειλή θανάτου αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί!
Απειλητικές επιστολές σε πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές στη Κύπρο έστειλε οργάνωση με την ονομασία «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης» και τους προειδοποιεί να μην ψηφίσουν τον νόμο για τις εκποιήσεις ακινήτων που αποκτήθηκαν με ενυπόθηκα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Η αστυνομία θεωρεί πως η «οργάνωση» είναι ανύπαρκτη και πρόκειται για κάποιο άτομο που προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό, όπως είχε γίνει και τον Μάρτιο του 2013 με το κούρεμα καταθέσεων. Οι επιστολές έχουν παραληφθεί και εξετάζονται στο εγκληματολογικό εργαστήριο για εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων ενώ εξετάζεται η διαδρομή τους ώστε να εντοπιστεί ο αποστολέας.

Κλείσιμο
Το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή για έγκριση αυτή την εβδομάδα καθώς υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση. Η κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες ρυθμίσεις ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και να μη θυματοποιούνται πολίτες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίση δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή και έτσι αναμένεται να δεχθεί τροποποιήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης. Παρέμβαση έκανε και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν τους λαϊκισμούς και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή» οι επιστολές έχουν ως τίτλο «τελευταία προειδοποίηση».

Η «Ένοπλη Ομάδα» διαμηνύει ότι, εάν ο νόμος για τις εκποιήσεις και ειδικά σε ό,τι αφορά την «κύρια κατοικία» περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι βουλευτές θα πρέπει «να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες».

«Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες και δολοφόνοι αλλά, αν χρειαστεί, θα γίνουμε για να υπερασπιστούμε τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας μέχρις εσχάτων. Για εμάς το σπίτι που κτίσαμε με τόσους κόπους είναι ιερό και απαραβίαστο. Ποτέ δεν θα πληρώσουμε εμείς για τα δικά σας λάθη και το φαγοπότι των τραπεζιτών. Οποιοσδήποτε βουλευτής από το κόμμα σας ψηφίσει υπέρ των εκποιήσεων ή απόσχει της ψηφοφορίας θα πληρώσει και το τίμημα, διότι αποχή σημαίνει και ανοχή», αναφέρουν στην επιστολή.

Στη συνέχεια η Ομάδα τονίζει ότι «κάθε κατοικία που θα εκποιείται, κάποιος βουλευτής ή τραπεζίτης θα την πληρώνει. Εμείς δεν βιαζόμαστε. Αυτά που λέμε, όσος καιρός και αν περάσει, θα γίνουν πραγματικότητα. Αυτό ήδη υπάρχει στον όρκο μας προς τον Θεό». «Κάθε βουλευτής, πολιτικός ή τραπεζίτης, όπου και να πάει, θα πρέπει να συνοδεύεται με ολόκληρο στρατό 24 ώρες το 24ωρο, θα χάσουν τον ύπνο τους. Μια ολόκληρη ζωή θα φοβούνται γιατί θα έχουν τη ρετσινιά του προδότη. Δεν θα ξέρουν πού θα κρυφτούν… Όλοι έχουν οικογένεια… Εμείς θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, γιατί κάπου θα κάνουν το λάθος. Σιγά-σιγά θα καθαρίσουμε τον σταύλο που ζουν αυτά τα λαμόγια».

Καταλήγοντας, η Ομάδα υποδεικνύει στους πολιτικούς αρχηγούς να «μη δώσετε όπλα στις τράπεζες και προπαντός το όπλο της εκποίησης, γιατί θα γυρίσουν εναντίον σας. Στο χέρι σας είναι λοιπόν η ομαλή λειτουργία του κράτους και αποφυγή της αιματοχυσίας. Μη σκύψετε το κεφάλι, πείτε όχι στην αποικιοκρατία της Τρόικας. Αν δεν μπορείτε να κατοχυρώσετε τις περιουσίες του λαού, τότε παραιτηθείτε γιατί δεν είστε άξιοι να τον αντιπροσωπεύσετε». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης