Στα βήματα της πόλης

Στα βήματα της πόλης

Μια δράση-περίπατος σε γνωστά και άγνωστα σημεία της Αθήνας

Στα βήματα της πόλης

Η πόλη περιμένει να την ανακαλύψουμε; Ναι, όσο και να μας ακούγεται περίεργο. Η Αθήνα δεν σταματά να αλλάζει, καταφέρνοντας ωστόσο, μέσα στις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος, να διατηρεί μερικά σημαντικά σημεία-αναφορές. Παλιά αρχοντικά, στοές του Κέντρου, μικρά αλλά με σημασία αρχαιολογικά μυστικά, εμπορικά καταστήματα, εκκλησίες ή απλά και μόνο η θέα από ένα συγκεκριμένο σημείο είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει η δράση της ομάδας Atenistas. H Open Walk Athens (OWA), όπως λέγεται, θα διοργανωθεί την Κυριακή, 10 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 16.00.

Η «Αθέατη Αθήνα» που μας καλεί η ομάδα να ανακαλύψουμε, είναι ακριβώς εκείνη που προσπερνάμε συχνά, χωρίς να γνωρίζουμε την ιδιαίτερη σημασία ή την ιστορία που έχει ένας χώρος. Οι ενδιαφερόμενοι, θα εφοδιάζονται με ένα χάρτη που μπορούν να πάρουν από το σημείο εκκίνησης, στην οδό Κοραή (Μετρό Πανεπιστημίου), και μόνοι ή με την παρέα τους βρίσκουν τους μικρούς εκείνους αστικούς προορισμούς που επιθυμούν να επισκεφτούν.

Η διαδρομή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Αρχοντικό Μπενιζέλων, το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, τον Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 στην πλατεία Κοραή που λειτουργούσε ως κρατητήρια στην Κατοχή, ένα πολυτελές κτίριο των αστικών 60s και ένα τυπικό γραφείο εποχής στην οδό Πανεπιστημίου. Επίσης την Στοά Ανατολής, την ταράτσα της απόλυτης αστικής απομόνωσης, τα θαμμένα αρχαία Τείχη στα υπόγεια του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης στο υπόγειο κτιρίου γραφείων στην Κλαυθμώνος, μαγαζιά μέσα σε αρχαία τείχη καθώς κι ένα απαράλλακτο στο χρόνο ραφείο σε μια αρτ ντεκο πολυκατοικία με το μοναδικό καμπύλο γυάλινο αίθριο στην οδό Πραξιτέλους.

Τέλος, στην ξενάγηση θα μπορέσεις να δεις την τελευταία πιλοποιία της Αθήνας στην οδό Αγ. Ελεούσης στου Ψυρρή, μια εκκλησία χτισμένη γύρω από έναν αρχαίο κίονα στην οδό Ευριπίδου και θέα απ’ τον 8ο όροφο που προσφέρει μια διαφορετική όψη της Αθήνας, από Ομόνοια μέχρι τον Πειραιά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο http://atenistas.org/2016/04/05/owa_6/. Καλή βόλτα λοιπόν!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης