Οστεοπόρωση: Με αυτές τις κορυφαίες ασκήσεις θα δυναμώσεις τα οστά σου

Οστεοπόρωση: Με αυτές τις κορυφαίες ασκήσεις θα δυναμώσεις τα οστά σου

Αυτές οι ασκήσεις και τα προπονητικά προγράμματα για τα οστά κάνουν τα κόκαλα γερά σαν «τσιμέντο» - Διάβασε πώς η άσκηση βοηθά στην οστεοπόρωση

osteo_practice
Είναι αλήθεια. Και τα οστά σου χρειάζονται σωστή άσκηση. Ο καθημερινός περίπατος ή η κολύμβηση, ίσως να μην αρκούν για να δυναμώσουν το σκελετό σου. Για αυτό το λόγο πρέπει να προσθέσεις εναλλακτικούς τρόπους άσκησης για να ενισχύσεις την υγεία των οστών σου.

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει σχεδόν τα πάντα, από το να καθαρίσει το δέρμα σου μέχρι να μειώσει την πίεση και τη χοληστερόλη σου. Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο με την ενδυνάμωση του σκελετού. Χρειάζεται στοχευμένη δράση.

Περπατάς;

Το περπάτημα σε μέτρια ταχύτητα δε θα βελτιώσει την οστική μάζα από μόνο του, επειδή δεν ασκεί αρκετή δύναμη ώστε να κάνει τα οστά να αντιδράσουν.

Τρέχεις;

Το τρέξιμο ίσως βοηθήσει για να διατηρήσεις την οστική σου μάζα, αν έχεις φυσιολογικό βάρος και κανονική εμμηνορροϊκή λειτουργία (το ελλιπές βάρος ή η έλλειψη περιόδου είναι δείγματα υπερβολικής προπόνησης, που μειώνει την οστική μάζα). Επιπλέον, έχε υπόψη σου ότι οι περισσότεροι δρομείς πρέπει να βελτιώσουν την οστική μάζα στη σπονδυλική στήλη και στο άνω τμήμα του σώματος.

Κολυμπάς;

Όταν μιλάμε για την υγεία των οστών, η κολύμβηση έρχεται τελευταία. Επειδή επιπλέεις στο νερό, δεν ασκούνται αρκετά φορτία στο σώμα, απαραίτητα για την ενδυνάμωση των οστών.

Πώς γυμνάζεσαι;

-Η γιόγκα δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση στην οστική πυκνότητα, εκτός αν κάνεις δυναμικό στυλ, όπως η αστάνγκα, για 90 λεπτά την ημέρα, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εάν κάνεις πιο ήπιες μορφές γιόγκα, τα οστά σου χρειάζονται κάτι παραπάνω.

-Κάνε αεροβική τρεις φορές την εβδομάδα.

Κλείσιμο
--Εκτέλεσε άσκηση μυϊκής και οστικής ενδυνάμωσης. Η Οστεογονική Φόρτιση είναι ιδανική.  Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των οστών, ιδανικές για τους πάσχοντες από οστεοπόρωση, καλό είναι να εκτελούνται με την εποπτεία ειδικού. Η ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης