Η κολπίτιδα παραμονεύει στις παραλίες

Η κολπίτιδα παραμονεύει στις παραλίες

Γυμνίστριες και λοιπές λουόμενες, προσοχή!

beach-woman
Κάτω στην αμμουδιά, πλάι στο κύμα, δεν παραμονεύει μόνο το … «μάτι» αλλά και το «σαράκι» της κολπίτιδας!

«Φουντώνει» τώρα το καλοκαίρι, τη θρέφει η άμμος και τα κολοβακτηρίδια στις θολές αμμουδιές και τις πισίνες. Το μικρόβιο φωλιάζει στα απόκρυφα κάθε γυναίκας, από πέντε ως … ογδόντα πέντε όταν δεν αφήνει υπό τον ήλιο τίποτε κρυπτόν!

Κολπίτιδα…

η φλεγμονή του κόλπου του «ευδοκιμεί» τους μήνες του καλοκαιριού και «χτυπά» αδιακρίτως, όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα μικρόβια, οι μύκητες και οι ιοί που την προκαλούν καραδοκούν στην άμμο, στην πισίνα, στο δροσερό, θαλασσινό νερό.

«Κολπίτιδα μπορεί εύκολα να πάθει μια γυναίκα όταν κολυμπά σε μια πισίνα με νερά που δεν φθοριώνονται καλά και δεν αλλάζονται συχνά, καθώς και από την άμμο, σε μια αμφιλεγόμενης καθαρότητας ακτή», εξηγείς στον «Ε.Τ.» ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Βαγγέλης Γκικόντες.

Κλείσιμο
Ευάλωτη στο μικρόβιο κάθε γυναίκα. «Ακόμα και ένα μικρό κοριτσάκι που τριγυρνά χωρίς μαγιό μπορεί να μολυνθεί. Εκτεθειμένα στον κίνδυνο μιας κολπίτιδας είναι τα μικρά κορίτσια που δεν έχουν περίοδο, ούτε οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες) για να προστατέψουν τον κόλπο από την «εισβολή» των μικροβίων.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης