Plogging: Η νέα μόδα γυμναστικής που θα σώσει το περιβάλλον

Plogging: Η νέα μόδα γυμναστικής που θα σώσει το περιβάλλον

Είναι πιο αποτελεσματικό από το απλό jogging

1518662834065
Ένα νέο είδος γυμναστικής, το plogging, φαίνεται πως έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού εκτός από το ότι γυμνάζει, σώζει και το περιβάλλον.

Εμπνευστές του νέου trend γυμναστικής είναι οι Σουηδοί, οι οποίοι συνδύασαν το γνωστό σε όλους jogging με το να καθαρίζουν τους δρόμους απο τα σκουπίδια. Έτσι, οι «ploggers» τρέχουν σε διαδρομές με πεταμένα σκουπίδια, τα οποία μαζεύουν και τα πετούν εκ νέου σε κάδους.



Μάλιστα, εκτός από το jogging, μπορούν να προσθέσουν και άλλες ασκήσεις, την ώρα που μαζεύουν τα σκουπίδια, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η γυμναστική τους και να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τους σφυγμούς τους.



Κλείσιμο
Το ιδιαίτερο αυτό είδος γυμναστικής φαίνεται πως αποδίδει, καθώς η ειδική εφαρμογή που καταγράφει τις θερμίδες που καίνε οι «ploggers» δείχνει πως το plogging είναι πιο αποτελεσματικό από το απλό jogging. Μισή ώρα plogging κατά μέσο όρο φαίνεται πως καίει 288 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ώρα απλού jogging καίει 235 θερμίδες.



Το fitness trend είναι δημοφιλές και στα social media, καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα μοιράζονται φωτογραφίες, στις οποίες επιδεικνύουν τα σκουπίδια, που μαζεύουν από τους δρόμους. Χαρακτηριστικό είναι πως στο Instagram περισσότερες από 3.000 δημοσιεύσεις αφορούν το plogging.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης