Γονείς: Πέντε τρόποι να καθησυχάσετε το παιδί που τρόμαξε από άσχημα όνειρα και εφιάλτες

Γονείς: Πέντε τρόποι να καθησυχάσετε το παιδί που τρόμαξε από άσχημα όνειρα και εφιάλτες

Το παιδί πετάχτηκε από τον ύπνο και άρχισε να κλαίει, ενώ δεν αποκρίνεται όταν του μιλάτε. Διαβάστε για τους εφιάλτες και τον νυχτερινό τρόμο που χαλούν τον ύπνο των παιδιών

child_girl_nightmare_562126249
Το παιδί πετάγεται τρομαγμένο από τον ύπνο, αρχίζοντας ακόμα και να κλαίει για τον εφιάλτη που πιστεύει ότι έζησε στα αλήθεια. Ορισμένοι γονείς θα νιώσουν πιθανώς αμηχανία μη γνωρίζοντας πώς να το ηρεμήσουν, ωστόσο αυτό το φαινόμενο είναι συχνό: αφορά τα μισά σχεδόν παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και ένα περίπου στα πέντε ηλικίας 6-12 ετών, σύμφωνα με τον Anis Rehman, MD πιστοποιημένο παθολόγο στις ΗΠΑ.

Οι εφιάλτες μαζί με τον νυχτερινό τρόμο, την υπνοβασία, τις συγχυτικές αφυπνήσεις και την ενούρηση στον ύπνο (νυκτερινή ενούρηση) αποτελούν τις πέντε συχνότερες παραϋπνίες στα παιδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου (AΑSM). Οι παραϋπνίες, μια φυσιολογική πτυχή της της παιδικής ηλικίας, αποτελούν διαταραχές του ύπνου που περιλαμβάνουν ακούσια συμβάντα και εμπειρίες, όπως ανεπιθύμητες σωματικές ή λεκτικές συμπεριφορές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης